Mykele parašė:
Jau galvojate apie primaitinimą? Ašbjau turiu lėkštutes ir šaukščiukus, bet lauksiu 6 mėn. Tik man ramybės neduoda klausimas- jei tuo metu vaikai dar nesėdės, tai k…
Vakar buvom pas gydytoją, tai liepė nuo 5 mėnesio pradėti ragauti, tiesiog po šaukštelį, kad išsiaiškinti kas tinka, o kas ne, o nuo 6 mėnesio pradėti primaitinimą. Traktavo tuo, kad neseniai buvo konferencijoje, kur gastroenterologai ir alergologai teigė, kad prieš 6 mėnesį pradėjus primaitinti kūdikius pastebėta mažesnė alergijų rizika ateityje. Taip pat sakė, kad mamos mūsų kraštuose dėl klimato, maitinasi prastesnės kokybės maistu, tai mp maistinė vertė yra prastesnė.🤷♀️
Kas liečia dėl sėdėjimo, tai juk galima tam pačiam babyjorne maitinti, ten juk yra 3 pakėlimo funkcijos. O mes dar bumbo naudojom. Mano pirmagimė 5 mėnesių pradėjo valgyti kietą maistą, tai būdavo gultuke arba bumbo valgydavo ir labai patikdavo. O šiaip daug 6 mėnesių vaikų nesėdi, tai pagal tokią metodiką jie negalėtų pradėti primaitinimo ir 6 mėnesių...
Šiaip vakar dėl sėdėjimo klausiau, tai sakė, jei vaiko klubai ir stuburas prilaikomas, tai tikrai galima sodinti, tai tarkim pasodinus ant kelių ir apglėbus ranka viskas ok. Ir sakė pamačius, kad vaikas kelia galvą, reikia jį skatinti sėstis. Tai grįžus peržiūrėjau užsienio rekomendacijas, tai tikrai rašo, kad pamačius, kad vaikas nori riestis, reikia jį skatinti, tai daryti.
Nežinau, čia labai komplikuota, kiek daktarų, tiek nuomonių, nežinau žmogus kuo vadovautis. Bet tikrai nemanau, kad 5 mėnesių vaikui padavus šaukštelį morkos ar saldžios bulvės kažkas atsitiks. Kitas dalykas, galima vaikui pabandyti duoti kažką paragauti, bet jis nebūtinai norės tai valgyti. Tai jeigu vaikas stumia maistą lauk, reikia dar palaukti. Mano didžioji pirmą kartą paragavo maisto, kai jai buvo 4.3mėn, bet stūmė lauk, tada vėl pabandžiau po savaitės ir vėl stūmė lauk, o kai pabandžiau dar po savaitės - nurijo ir labai godžiai, norėjo dar
O yra vaikų, kurie ir 7-8 mėnesių nenori, tai ne visada tie kalendoriai veikia
Leliukai čia eismą reguliuoja
P.S. O kokią primaitinimo metodiką naudosite? Gabaliukais ar tyrelėmis?