Tėvų Darželis » Namai namučiai » Virtuvės Fėjos

  1. KrisPe
    2011.07.09 17:04 (prieš 3 m.)
    2011.07.09 17:04 (prieš 3 m.)

    Mamytes, radau nauja labai smagu uzsiemima, labai susidomejau tortu puosyba. Sukuriau sia tema, nes pagalvojau gal atsiras bendraminciu, kurioms taip pat tai patinka. Galetume pasidalint receptais, kremu darymo suptilybemis ir pan. o gal atsiras tokiu mamyciu, kurios net profesionaliai tuo uzsiima ir gales mums patarti laukiu bendraminciu

    Nuorodos į išbandytų ir šioje temoje aptartų tortų receptus:

    MEDAUS TORTŲ RECEPTAI
    „Medaus tortas“
    „Medaus tortas“ (Jurgyte)
    „Medaus tortas“
    „Medaus tortas“

    NAPOLEONO TORTŲ RECEPTAI
    Napoleono lakštų receptas (Snieguole)
    Napoleonas (rutituti)
    Leningrado Napoleonas
    Napoleonas

    RAFAELO TORTŲ RECEPTAI
    Tortas „Rafaelo“
    Rafaelo tortas (avgusta)

    GAIVIŲ TORTŲ RECEPTAI
    Gaivus jogurtinis tortas
    Gaivus tortas
    Jogurinis tortas
    Varškės – želė tortas
    Jogurtinis tortas su vyšniom (Orchidė)
    Jogurtinis tortas
    Gaivus persikinis tortas
    Gaivus persikinis tortas pagal snieguole

    MASKARPONĖS SŪRIO TORTŲ RECEPTAI
    Maskarponės sūrio tortas
    Maskarponės tortas
    Maskarponės sūrio tortas

    KITI TORTAI
    Greitas tortas (aagute)
    Tortas „Juodas miškas“
    Vyšninis tortas
    Prahos tortas
    Tortas „Jaunystė“
    Tortas su braškėm
    Tortas „Numylėtinis“
    Griliažinis tortas
    Turtingas kavos tortas
    Tortas „Snikersas“
    Tortas su lakštiniais makaronais
    Varškinis gaivumėlis
    Juodasis Princas
    Tortas „Trys Šokoladai“
    Riešutinis braškių tortas
    Oksikc tortukas be pavadinimo
    Tortas be pavadinimo pagal Lolita13134
    Švarcvaldo vyšnių tortas
    Riešutinis tortas
    Birutėlės kavos tortas
    Tortas „Jūros dugnas“
    Tortas „Mėnulis“
    Morenginis tortas „Saldukas“
    Tortukas su krekeriais
    Torto „Stracciatella receptas bei vaizdinė medžiaga kaip jį padaryti“

    PYRAGAI, VYNIOTINIAI IR KITI SALDUMYNAI
    Tartaletės
    Kondensuoto pieno vyniotinis
    Tinginių obuolių pyragas
    Manų košės greitas pyragas
    Obuolių pyragas (zydrune84)
    Morkų pyragas
    Plikyti pyragaičiai su varškės įdaru
    Šokolado ir cukinijų pyragas
    Labai šokoladinis keksas
    Varškės pyragas
    Riešutinis „brownie“ su kreminiu varškės sluoksniu
    Šokoladinis cukinijų keksas
    Kuršėnų vyniotinis
    „MeMorkų pyragas
    „Pyragėliai su obuoliais
    „Citrininis pyragas
    Pyragas „Magdė“
    „Plikyti sausainiai
    Meduoliukai
    Kūčiukai
    „Pyragas „Angelo ašaros“
    Varškinės pynutės
    Biskvitinė tešla tortams ir pyragaičiams

    KREMAI IR ĮVAIRŪS PERTEPIMAI
    Plikytas kremas
    Plikytas kremas (rutituti)
    Plikytas kremas
    Plikyto kremo video
    Sviestinis kremas
    Sviestinis kremas
    Plikytas kremas pagal birutele
    Kaip pasidaryti naminę maskarponę bei riccotą

    RECEPTAI PADEDANTYS TORTUS PADARYTI GRAŽESNIUS
    Pastilažas tortų dekoracijų lipdymui
    Marshmalow saldainių masės dengimo receptas dėkite per pusę mažiau pudros tada bus gerai
    Šlapia bezė
    Cukrinė gėlių masė
    Bezė
    Šokoladinė tvorelė
    Pastilažas tortų dengimui
    Šokoladinė marshmalows masė
    Kaip padaryti ramunėlėms viduriukus su manų kruopom
    Pagrindiniai dalykai pradedančiajam
    video kaip daryti rožes
    Aisingas
    Krepšelio pynimo video
    Lapelių darymas ant vielučių
    Antgaliai ir ką jie gali
    Marshmalows saldainių masė pagal birutele
    Nuoroda į gėles želėje

    18
  2. 2011.07.09 17:16 (prieš 3 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2011.07.09 17:16 (prieš 3 m.)

    MEDAUS TORTAS – LABAI SKANUS
    Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.

    Tešlai:
    3 kiaušiniai ,
    3 dideli šaukštai medaus ,
    100 g. margarino EVE ( ne sviesto ) ,
    1 stiklinė cukraus ,
    3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
    ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
    Kremui:
    4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
    cukrus pagal skonį
    citrinos sulčių

    Gamyba:
    Tešla

    Į didoką bliūdelį reikia idėti visus produktus išskyrus sodą , bliūda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
    Kočiojant teslą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

    Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

    Gamyba:
    Kremas
    Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų

    Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

    Puosiau sokoladine tvorele, beze kremu bei cukrinem gelytem

    SĖKMĖS !!!

    6
  3. Laiminge
    2011.07.09 17:36 (prieš 3 m.)
    2011.07.09 17:36 (prieš 3 m.)

    KrisPe parašė:
    MEDAUS TORTAS – LABAI SKANUS
    Iš šitos normos išeina du normalaus dydžio tortai po 5 blyniukus, arba vienas gigantas.

    Tešlai:
    3 kiaušiniai ,
    3 dideli šaukštai medaus ,
    100 g. margarino EVE ( ne sviesto ) ,
    1 stiklinė cukraus ,
    3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
    ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
    Kremui:
    4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
    cukrus pagal skonį
    citrinos sulčių

    Gamyba:
    Tešla

    Į didoką bliūdelį reikia idėti visus produktus išskyrus sodą , bliūda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
    Kočiojant teslą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

    Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

    Gamyba:
    Kremas
    Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų

    Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

    Puosiau sokoladine tvorele, beze kremu bei cukrinem gelytem

    SĖKMĖS !!!

    Labai skaniai atrodo,ir papuosta kukliai,bet skoningai.Reiks kada pasigaminti,kai laiko daugiau turesiu.

  4. astukijus
    2011.07.09 17:36 (prieš 3 m.)

    4 m. 9 mėn.

    2011.07.09 17:36 (prieš 3 m.)

    gera tema
    mane irgi domina tortuku gamyba
    Gal kas gaminat krema su agar agar? as nezinau kaip padaryti grietineles krema su agar agar (kadangi zelatinos nemegstu) viena kart bandziau bet man nesigavo, nes kai isviriau agar agar ir pyliau plakdama ji i grietine tai jis susoko man i gabaliukus

  5. 2011.07.09 17:45 (prieš 3 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2011.07.09 17:45 (prieš 3 m.)

    avgusta parašė:
    gera tema
    mane irgi domina tortuku gamyba
    Gal kas gaminat krema su agar agar? as nezinau kaip padaryti grietineles krema su agar agar (kadangi zelatinos nemegstu) viena kart bandziau bet man nesigavo, nes kai isviriau agar agar ir pyliau plakdama ji i grietine tai jis susoko man i gabaliukus

    o man net geda prisipazint nes nzn kas tas agar agar, cia kaip koks standiklis? ar kazkoki skoni suteikia?

  6. 2011.07.09 17:46 (prieš 3 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2011.07.09 17:46 (prieš 3 m.)

    Laiminge parašė:
    Labai skaniai atrodo,ir papuosta kukliai,bet skoningai.Reiks kada pasigaminti,kai laiko daugiau turesiu.

    na cia mano pirmieji bandymai sukuriau ta tema, nes norisi kad kas patirtim ir patarimais pasidalintu

  7. astukijus
    2011.07.09 17:47 (prieš 3 m.)

    4 m. 9 mėn.

    2011.07.09 17:47 (prieš 3 m.)

    KrisPe parašė:
    o man net geda prisipazint nes nzn kas tas agar agar, cia kaip koks standiklis? ar kazkoki skoni suteikia?

    standiklis, kaip ir zelatina, bet zelatina man labai smirda... o agar agar yra tinkamas vegetarams

  8. saulytea
    2011.07.09 17:48 (prieš 3 m.)
    2011.07.09 17:48 (prieš 3 m.)

    KrisPe parašė:
    o man net geda prisipazint nes nzn kas tas agar agar, cia kaip koks standiklis? ar kazkoki skoni suteikia?

    tai zelatinuojanti medziaga augalines kilmes jis atlieka tokia pacia funkcija kaip ir zelatina

  9. astukijus
    2011.07.09 17:50 (prieš 3 m.)

    4 m. 9 mėn.

    2011.07.09 17:50 (prieš 3 m.)

    KrisPe parašė:
    MEDAUS TORTAS – LABAI SKANUS

    atrodo profesionaliai as nesu tokio ispudingo torto padarius.

  10. 2011.07.09 17:52 (prieš 3 m.)
    Neegzistuojantis vartotojas
    2011.07.09 17:52 (prieš 3 m.)

    aa viskas aisku aciu, o kur jos ieskot reikia parduotuvej? irgi prie zelatinu?

Tema uždaryta

Ši tema yra uždaryta naujiems pranešimams.