Aluje troškintas kiaulienos guliašas
Ingredientai: Kiauliena - 1 kilogramas, Svogūnai - 3 vienetai, Paprika - 3 vienetai, Česnakai - 4 skiltelės, Alus (tamsus) - 1 litras, Pomidorų pasta - 3 valgomieji šaukštai, Kmynai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai - 1 žiups.
Nesvylančiame puode įkaitinkite truputį aliejaus ir jame apkepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kmynus. Jeigu norite riebesnio guliašo, tai galite įdėti kubeliais pjaustytos šoninės ar lašinukų. Tuomet į puodą sudėkite stambiais kubeliais pjaustytas paprikas, pomidorų pastą, pasmulkintus česnakus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min. Galiausiai suberkite kubeliais pjaustytą mėsą, supilkite alų ir kaitinkite iki užvirimo, o tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 1,5 valandos. Gaminimo pabaigoje pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Pagamintą guliašą apiberkite žalumynais ir tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.