Avižiniai pyragaičiai su šokoladu ir kokoso drožlėmis
Ingredientai: Miltai - 3 stiklinės, Druska - 1 vienetas, Avižiniai dribsniai - 480 gramai, Soda - 1.5 arbatinio šaukštelio, Kokoso drožlės - 240 gramai, Sviestas - 330 gramai, Rudasis cukrus - 480 gramai, Virtas tirštintas pienas - 240 mililitrai.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais. Sumaišykite miltus, sodą ir druską. Sumaišykite su sviestu, dribsniais ir ruduoju cukrumi iki vienalytės masės. Pusę masės sudėkite į formą ir supresuokite rankomis. Kepkite 15 minučių. Apibarstykite puse tarkuoto šokolado ir užpilkite puse tirštinto pieno, paskirstykite. Ant viršaus sudėkite likusią tešlą, likusį šokoladą ir vėl užpilkite pienu. Pabarstykite kokoso drožlėmis, šiek tiek paspauskite ir kepkite dar 30 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės!