Avižiniai pyragaičiai su šokoladu ir kokoso drožlėmis

Ingredientai: Miltai - 3 stiklinės, Druska - 1 vienetas, Avižiniai dribsniai - 480 gramai, Soda - 1.5 arbatinio šaukštelio, Kokoso drožlės - 240 gramai, Sviestas - 330 gramai, Rudasis cukrus - 480 gramai, Virtas tirštintas pienas - 240 mililitrai.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais. Sumaišykite miltus, sodą ir druską. Sumaišykite su sviestu, dribsniais ir ruduoju cukrumi iki vienalytės masės. Pusę masės sudėkite į formą ir supresuokite rankomis. Kepkite 15 minučių. Apibarstykite puse tarkuoto šokolado ir užpilkite puse tirštinto pieno, paskirstykite. Ant viršaus sudėkite likusią tešlą, likusį šokoladą ir vėl užpilkite pienu. Pabarstykite kokoso drožlėmis, šiek tiek paspauskite ir kepkite dar 30 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės!

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.