Avokadų ir fetos užtepas
Ingredientai: Avokadai - 4 vienetai, Svogūnas (geriau raudonasis) - 0.5 vieneto, Česnakas - 2 skiltelės, Pomidorai - 4 vienetai, Fetos sūris - 150 gramai, Petražolės arba kalendra - 1 sauja, Citrinos sultys - 3 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji š.
Kubeliais pjaustytus pomidorus, svogūną, labai smulkiai supjaustytą česnaką, kapotas petražoles, kubeliais pjaustytus avokadus sumaišykite su aliejumi ir šlakeliu citrinos sulčių. Svarbu, kad avokadai būtų gerai prinokę ir lengvai susitrintų. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir vėl permaišykite. Salotas 2-3 valandas pašaldykite šaldytuve. Prieš tiekiant pagardinkite druska, pipirais, galima įberti truputį čili miltelių arba įdėti truputį smulkiai pjaustyto šviežio čili pipiro, jeigu mėgstate aštriai. Salotas patiekite su kukurūziniais traškučiais arba tepkite ant skrudintos duonos, krekerių.