Bulvių ir pievagrybių apkepas

Ingredientai: Bulvės (virtos su lupena, didelės) - 6 vienetai, Pievagrybiai - 600 gramai, Mocarelos sūris - 200 gramai, Kietasis arba puskietis sūris - 150 gramai, Grietinėlė, 10% riebumo - 200 mililitrai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Svogūnai - 2 vienetai, Če.

Įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite pavalytus, stambiai pjaustytus pievagrybius ir šiek tiek apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais. Virtas bulves nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Užpilui išplakite kiaušinius, grietinėlę, sudėkite spaustuku perspaustą arba labai smulkiai sukapotą česnaką, įmaišykite tarkuotą kietąjį ar puskietį sūrį. Mocarelos sūrį sutarkuokite. Kepimo formoje susluoksniuokite grybus, mocarelos sūrį, bulves, pilkite užpilo. Šitaip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Galite pabarstyti šviežių arba džiovintų žolelių. Apkepą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Skanus ir labai sotus apkepas!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.