Bulvių ir vištienos apkepas su lydytu sūriu
Ingredientai: Didelės bulvės - 5 vienetai, Vištiena - 500 gramai, Svogūnai - 2 vienetai.
Apkepas labai lengvai ir gana greitai paruošiamas. Kai kurie jį vadina "Kas liko nuo vakar" apkepu, nes naudoti galima nuo praėjusių pietų likusias virtas bulves. Išvirkite bulves ir supjaustykite jas mažesniais gabaliukais. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir iškepkite vištienos gabaliukus. Į karščiui atsparų indą sluoksniais sudėkite bulves, vištieną, raugintus agurkėlius, svogūnus ir vėl bulves. Ant viršaus uždėkite lydyto sūrio ir viską apibarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 200 laispnių orkaitėje, kol sūris švelniai paruduos. Patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis.