2025.05.03 22:10 (prieš 2 sav.)
Na čia kiekvienai individualiai ar pamečiui gimdytis vaikus ar palaukti tuos 2-3 metus. Pati turiu pametinukus, pati pajaučiau kad tai buvo didelis iššūkis kūnui. Teko palaukti bent 2-3 metus kol atsistatys po nėštumų organizmas.
Trečias vaikutis atsirado visgi vėliau nei po 2-3 metų nes gyvenime atsirado kiti prioritetai, buvo momentai kai su vyru galvodavom jog užteks ir dviejų vaikų. Dukrytė gimė su 6-7 metų skirtumu nuo brolių. Mano nuomone tikrai gerai padarėm su vyru kad palaukėm, neskubėjom. Gal ir 7 metų skirtumas atrodo didelis, bet man jis tobulas. Berniukai didesni, savarankiškesni, nereikalauja 24/7 priežiūros, nes ir patys turi savų užsiėmimų, tai jiems mokykla, tai pamokas ruošti, tai į treniruotes eiti ir pnš. O aš su dukryte namie galiu lėtesniu ritmu gyventi.
Būna jog sūnūs uždaro duris ir sako man jų neatidaryti nes jie ten kažką stato iš lego o sesė jiems trugdys. Būna ir kad visi trys žaidžia, susiranda veiklos.
Aš už didesnį amžiaus tarpą tarp vaikų, nors visada maniau kad kuo mažesnis amžiaus tarpas tuo geriau dabar pakeičiau nuomonę. Bent 5 metų skirtumas pats geriausias. Vyresnėlis jau paaugęs, galima visą save vėl atiduoti mažylio poreikių tenkinimui.
Dėl interesų suderinimo sunku pasakyti kaip bus. Gali būti ir metų skirtumas bet pvž jei tai berniukas ir mergaitė tai vienam bus įdomu spardyti kamuolį, kitam pinti kasas lėlei. Žinoma gal kol maži tai jiems kad tik žaisti nesvarbu ar tai lėlė ar kamuolys bet su amžiumi vistiek pradės skirtis interesai.
Kai paaugliai tai irgi jų nesuprasi, vienam su šeima pvž prie ežero nuvažiuoti tai smagus laiko praleidimas, kitam tai bus nesamonė ir nuobodybė.