monas parašė:
Mano dukra jautri ir jos reakcija buna audringa, kazkaip instinktyviai raminu, ar pyksta ant manes ar buna nuliudusi vistiek ateina apsikabint, leidziu jai issiliet…
aciu
monas parašė:
Mano dukra jautri ir jos reakcija buna audringa, kazkaip instinktyviai raminu, ar pyksta ant manes ar buna nuliudusi vistiek ateina apsikabint, leidziu jai issiliet…
aciu
Labai pritariu Monui, kad nereikia bijoti vaikų reakcijų. Taip, dauguma augome aplinkoje, kur bet kokį riksmą ar verkimą stabdydavo, kas jautriau, kas grubiau. Bet vaikas turi jausti visas emocijas, nebijoti jų.
Aš kai stabdai elgesį, stengiuosi be "ne" tai daryti. Jei reikia, fiziškai patraukiu, kad neįvelčiau į tokią maldavimų kovą. Tada sakau, kad suprantu, jog norėjai to ir to. Taip darydama <pasėkmę jos veiksmo galimą nusakau>, todėl turėjai nustoti. Ir tada siūlau ateiti pas mane, išliūdėti, nurimti, rasti kitą veiklą. Ir dar, maniškei toks elgesys paaštrėja po darželio, priimu tai kaip signalą, kad jai manęs dar labiau reikia, kaf buvo sunki diena. Bet iš esmės stengiuosi po darži kuo daugiau dėmesio duoti.
karina999 parašė:
Ačiūar jūsų vaikučiai lanko darželius? Mes bandėm, bet nepavyko, labai sirgo. Bandysim keist darželį ir eit nuo vasaros/rugsėjo, jeigu bus vietų
![]()
lanko nuo rugsejo, viskas puikiai, adaptacija apie mėnesį truko, sirgo tik 1 kartą savaitę, bet gydytoja liepė nelankyti dvi. dar buvo pora kartu kai neleidau po pora dienu del slogos. zodziu, puikiai pirmieji metai
karina999 parašė:
Apmirus tema...😢
Kaip mamytės lengvinat vaikam slogą? Tepu babybalm kremuku pėdas ir krūtinę. Gal d…
Jei sloga tirsta, neprakvepuoja, tuomet labai gerai sinupret, 15 lasiuku 3 k per diena. Ir aisku hipertoniniu juros vandeniu pora kartu per diena pravalau nosyte.Jau mum tu slogu tai buvo nesuskaiciuojamas skaicius kai darzeli pradeo lankyt
monas parašė:
Jei sloga tirsta, neprakvepuoja, tuomet labai gerai sinupret, 15 lasiuku 3 k per diena. Ir aisku hipertoniniu juros vandeniu pora kartu per diena pravalau nosyte.Ja…
Ačiū! Mums irgi būdavo ištisai sloga, kai lankėm. Bet nustojom lankyt rudenį ir žiemą nesirgo visai. Tik va dabar kažkaip peršalo. Tikiuosi sirgsime lengvai 😢
karina999 parašė:
Ar kada nors jūsų vaikai tuštinosi žaliai? Ar tai blogai?![]()
Tuštinosi, kai buvo mažesnė. Parodė netoleravimą pienui ir sojai. Išėmus juos iš raciono, pagerėjo