Sveikos, aš taip pat turiu klausima, gal kuri susidurete su savo vaikais, ar ką girdėjot iš artimųjų rato. Noriu paklausti dėl savo vyresnės dukros charakterio ir emocijų. Jai dabar 3,5metu. Ji protinga, gabi tikrai viską supranta kai aiškinu, bet bėda yra perdėtas jautrumas, dažnai net nenormalus. Ir jei aš esu prie to pripratusi tai kai kur nuvažiuojam į svečius man yra jau tikrai gėda už savo vaiką. Jei jaunesnis sūnus lekia ir nulekia link žaislų, tai su ja viskas sudėtingiau, ji pradeda lipti ant manęs, verkti, kartais nei iš šio nei iš to. Aišku dažniausiai būna kai kas pasnekina. Bet iš kitos pusės jau nebėra maža, gali nekalbėti ar nusisukti, bet kad taip reaguoti.. Daržely jau irgi buvo apsipratusi, bet po vienos dienos kažkas nutiko, kad nebenori eiti visa savaite su ašarom, iš vakaro jau verkia. Su auklėtoja kalbėjau tai sakė buvo išsigandusi to traktoriuko kur žole pjauna, sako gerai kad ir nebevesit per vasarą nes dabar truputi tvarko patalpas, svetimi žmonės vaikšto ji bijo, tuo labiau miegam kitoje patalpoje tai jai vėl stresas būtų. Ir dar auklėtoja pasakė taip, kad reiktų gal pas neurologas pasirodyti gal kokiu raminamųjų išrašyti. Ir tada truputi su dvejojau dėl jos kompetencijos, nes aš nenoriu sveika vaiką pumpuoti vaistais, kad ji vaikščiotų kaip apdujusi nes man atrodo kad ne tame esmė yra. O auklėtojoms aš tikiu kad su tokiu vaikų yra nelengva grupėje. Ji miega gerai, namie yra oziuku, kartais yra tokių dalykų kurių negalim daryti, pavyzdžiui kai ji būna lauke negalima pjauti žolės nes ji bijo garso, ir pradeda nevaldoma verkti.. Nu žodžiu toks klausimas, pastaruoju metu žiauriai neduoda ramybes😑 ką jūs darytumet tokioje situacijoje🙄

- Straipsniai
- Vaiko sveikata
- Vaikų vardai
- Vaiko maitinimas ir mityba
- Kūdikio ir vaiko priežiūra
- Sauskelnių ir puoduko reikalai
- Vaiko higiena
- Vaiko auklėjimas
- Vaiko kalbos raida
- Vaiko miegas
- Žindymas
- Vaiko intelekto ir gebėjimų raida