Seiwana parašė:
Trinu ir as šakute, bet.. Šiandien ragavo moliuga su bulve, padariau gan skystoka, bet irgi nepatiko, mūsų kraujukas blogas, mažas hemoglobinas, nežinau daktare ko…
O kraują šiaip darė?
Seiwana parašė:
Trinu ir as šakute, bet.. Šiandien ragavo moliuga su bulve, padariau gan skystoka, bet irgi nepatiko, mūsų kraujukas blogas, mažas hemoglobinas, nežinau daktare ko…
O kraują šiaip darė?
Kai man gydytoja patarė pradėti pratinti prie daržovių, nupirkau daržovių košę hipp. Kadangi sakė duot šaukštelį ar du, tai pagalvojau ką aš čia dėl šaukštelio virsiu, trinsiu... nu ir žinokit vaikučiui patiko, gyd perspėjo, kad gali spjauti, bet nieko panašaus, dabar jau pusę indelio vienu kartu suvalgo. Buvom kelionėj, tai lėktuve milupa davė, ir tą valgė, tik pirmus du kąsniukus labai juokingai susiraukė, kaip citrinos gavęs. Bandžiau ir pati gamint, tai kaip čia rašėte , klijai iš bulvių gavosi tai nedaviau, išsigandau, kad žarnos sulips
kitą kartą su morka maisiau, bet nepatiko mano menas, vartė vartė burnytėj, nespjove, nurijo, bet...pirktinė labiau patinka
Tyta parašė:
Kai man gydytoja patarė pradėti pratinti prie daržovių, nupirkau daržovių košę hipp. Kadangi sakė duot šaukštelį ar du, tai pagalvojau ką aš čia dėl šaukštelio virs…
As tai verdu ir iseina tos vos ne kaip tyreles..
Nepersu savo nuomones,ir zinau kad ir pati nusipirksiu esant reikalui tu pirktiniu. Bet kaip Vaidos Kurpienes knygoje rase,kad ju kiek imanoma geriau vengti. Ar mes patts kasdien konservus valgom? Tik isimtinais atvejais.. o vaikui aisku skaniau, nes ten vis tiek kazko yra ideta,kas skaniau😊
Tyta parašė:
Kai man gydytoja patarė pradėti pratinti prie daržovių, nupirkau daržovių košę hipp. Kadangi sakė duot šaukštelį ar du, tai pagalvojau ką aš čia dėl šaukštelio virs…
Ojej... kad nepriprastu vaikutis prie pirktiniu maisteliu, po to normalaus maisto nevalgys...
Nu bet tose pirktinėse nieko nėra "tokio" įdėta. Nei cukraus, druskos, nei skonio stipriklių, tik aliejaus, kaip priedo, na čia apie skonio gerinimą šneku. Maisteliai vaikams gaminami su labai aukštais reikalavimais ir yra žymiai sveikiau duot tokį, nei gamint namie, nulėkus iš maximos ir pripirkus daržovių. Nešneku apie namines, kaimiškas darzoves.
Bounty parašė:
Nu bet tose pirktinėse nieko nėra "tokio" įdėta. Nei cukraus, druskos, nei skonio stipriklių, tik aliejaus, kaip priedo, na čia apie skonio gerinimą šneku. Maisteli…
O kodel jus manote, kad toki maisiuka duoti sveikiau negu kose is maksimines darzoves? Ten kazkokie auksiniai ingridientai sudeti? Maksimines darzoves eina is dideliu ukiu, bet nieko ten tokio baisaus nera. Apdorojimo temperatura turbut irgi viska nuzudo tuose maiseliuose. Man atrodo kad maisiukas turi buti papildomas maistas, o ne pagrindinis.
Bounty parašė:
Nu bet tose pirktinėse nieko nėra "tokio" įdėta. Nei cukraus, druskos, nei skonio stipriklių, tik aliejaus, kaip priedo, na čia apie skonio gerinimą šneku. Maisteli…
o galvojat tose tyrelese darzoves is geresniu vietu nei maxima? 🙂
Na jau geriau pirktines daržoves iš maksimos nei tos tyreles jau senu senovėje aišku kad tos tyreles nėra gerai ir iš jų jokios naudos , net laida žiūrėjau per LRT vartotojų ten kazkas kalbėjo apie tyreles kad jos nieko gero , daug cukraus ir panasiai , yra dar ir paslėptas cukrus kurio sudėtyje ir nerašoma . Tai vis geriau maksemines daržoves ir namų gamybos maistas nes žinai ką tu dedi pats į tas tyreles
gi čia tas pats kaip greitas maistas tos tyreles
ir siaip vaikas turėtų susipažinti su pačia daržove su jos skoniu , o ne tyrelemis kurios skanios , nes tikrai ateityje nevalgys namų gamybos maistą , o norės skaniai
Dabar dar darzoviu is ukininku galima nusipirkt bulve, morka, o moliuga ir cukinija uzsisaldyt. Man svarbu, ka mano vaikas valgys ir norisi kuo sveikiau. Zinau, kad ateityje ir as neisvengsiu pirktiniu tyreliu, bet veliau, kai vaikas paaugs apsipras su maisteliu ir kol yra galimybe rinktis sveikiau, rinksiuos. P.s. cia tik mano nuomone ir nebutina ja vadovautis. ;)