Ciocytė parašė:
Jau kaip ir naktis, bet neiseina is galvos Jusu rytinis parasymas apie vaika.
Unikumas tiesiog.....
😂😂😂 prajuokinot. Nuo ikrų - kad mažas. Maistas jame susispaudžia ir ilgiau šiltas išsilaiko😉
Viena pažįstama darželio auklėtoja pati stebėjosi, sako tokia maža ir jau tiek daug kalba. Pvz lauke sutikta 2m 2mėn mergaitė beveik visai dar nekalba. Berniukai išvis viską vėliau daro nei mergaitės.
Vaikučiai lb lb skirtingi. Pvz maniškė daug kalba, bet kol kas vis dar turim tik 4 dantukus🙂 Jau dygsta ir kiti, įtariu tuoj prasikals.
Aš neklaidinu, aš tiesiog parašiau apie savo vaiką. Jeigu būtų įmanoma čia įkelti video ar audeo failą - įkelčiau. Buvau prisiskaičius, kad lb svarbu yra lavinti kūdikio taktiliką, tai nuo pat mažumės išvien taip ir dariau. Manau tai tikrai įtakojo. Nuo kelių mėnesių viską labai čiupinėjom. Ir lauke.vis lietėm, liečiam egles, pušis, kankorėžius, akmenukus, na viską čiupinėjam. Čiupinėjimas, lietimas lb skatina kalbą.
Ir neįsivaizduokite, kad ji raiškiai ištaria kiekvieną skaičių. Ne, ji kalba pagal savo galimybes, bet tikrai eina suprasti, kad gerai skaičiuoja. Pvz sakau vienas, o ji tęsia "diu, tle, kekì, pepè, sesi..". Angliškai jai yra lengviau ištarti skaičius "tiū, tle, fo, fai, sis, paskui padaro kelis panašaus garso skiemenis😀 tada užbaigia nai, ten". Tai va toks tas tarimas. Bet vistiek seka gera.
Aš tikrai neįsižeidžiau😉 Gal db bus aiškiau, kad vaikas juk taria pagal savo galimybes, o ne taip kaip mes. Aš tik parašiau pavyzdį mamytėms, kurios klausė kaip lavinti. Lavinti galima visur - namie, lauke, bet kur. Skaičiuokit stalo kojas, puodus, maistą, laiptus, pirščiukus, paukščius, autobusus, medžius ir pan😉 Vienos gal vaikus lavina su muzika, kitos dar kitaip, aš dariau per lietimą.