2020.11.26 15:37 (prieš 1 mėn.)
Ciocytė parašė:
Bet panasu, kad mergaite kiekviename zingsnyje yra mokoma, skaiciuojama , ir viskas kalama i galva. Tuo ji protingesne uz kitus nebus..
Aš ir nesakiau, kad mano tikslas, kaip jūs išsireiškėte - kad ji būtų protingesnė už kitus. Jai niekas nėra kalama į galvą. Vaikas tiesiog yra imlus kažkam. Moka susikoncentruoti, gal jai įdomu, ji ir įsisavina. Ji pasiima tiek, kiek jai reikia. Ir mes ne ištisai vien viską tik skaičiuojam kaip jums gal pasirodė. Būdavo ji mato skaičių 3 ir šaukia duuu! Sakau čia ne du, čia trys. Ji sako tle. Kitas impulsyvus net ir 6 metų vaikas negali nustygti vietoje, negali susikoncentruoti (žinau tokių vaikų). Ir jam nieko neikiši kol jis pats neužsimanys to išgirsti ir įsiminti.
Turėkit savimonės vertinti kaip tokio amžiaus vaikas kalba. Be abejo jis nesako "čirškia žvirbliai" ar "kupranugaris" taip kaip mes suaugę. Vaikai švebelioja savo kalba, taria žodelius kaip jiems išeina, praleidžia skiemenis ar priebalses žodyje. Bet jei žodį taria iš reikiamos raidės ir maždaug mums suprantamai, reiškia, kad vaikas suvokia, jau kalba ir su juo jau galima vesti dialogą. Jei sako "sia kaka, tee ne kaka" ir pirštuku rodo, lipa ant kažko ir šaukia "lipuuu" arba iš lauko einant klausiamas kur eini sako "enu mamoo/namoo", tai manau ir jūs sakytumėt, kad jūsų vaikas kalba. Ar aš klystu?
Nu va, taip kaip parašėt kad jūsų vaikas kalba - tai ir yra kad jūsų vaikas kalba. Kalba tiek kiek jis moka, kiek supranta ir kiek jam reikia. Tai ir yra vaiko kalba🙂👍 Mes irgi iš pradžių mokėjom tik iki 3, tada iki 5 (keke, pepe). Iš jūsų parašymo suprantu, kad ir jūsų vaikas jau kalba. Ir viskas čia puiku.
Aš maniau, kad man idėjų trūksta, bet mokiau ko sugalvojau, o rezultatu džiaugiuosi, o stebimės patys su vyru, ir mūsų tėvai, ir visi kiti