Vigeri parašė:
Ai nu taip taip😂😂😂trinta moliūgų sriuba😂😂mes kažkaip sakom piure. Nu kiba trinta 🙈
Aaa 😀 tokia mes daznai valgom rudens sezonu.
Vigeri parašė:
Ai nu taip taip😂😂😂trinta moliūgų sriuba😂😂mes kažkaip sakom piure. Nu kiba trinta 🙈
Aaa 😀 tokia mes daznai valgom rudens sezonu.
Indere parašė:
Maniskei is pradziu labai jie patiko. Dabar jau pilna siknele, nes nebenori![]()
Ta patį ką mes valgom labai mėgsta avinzirniu troškini (avinzirniai +brokolis, cukinija, morka, batatas ar pagal fantaziją), brokolių ryžius (čia iš lamaistas radau, bet dedu ir ryžių), žuvį mėgsta, mėsos valgom mažai, bet dėl vaiko gaminu ir mėsos, nes jis mėgsta, moliūgų trinta sriuba labai patinka. DAR blyneliai visai sueina :moliūgo, cukinijos, avinzirniu miltu, grikių kruopų.
Prie visko pomidoro, avokado ar kažko ko turiu.
Rytoj, pavyzdžiui, bus jūros lydeka +brokolis, pomidorai + kokios kruopos ar bulvės.
leila123 parašė:
Ta patį ką mes valgomlabai mėgsta avinzirniu troškini (avinzirniai +brokolis, cukinija, morka, batatas ar pagal fantaziją), brokolių ryžius (čia iš lamaistas r…
As irgi jau gaminu bendrai visiems, nebent mes su vyru kazka jau tokio valgom, ko vaikui neduodam, arba vyras nevalgo to, ka gaminu sau ir vaikui, pvz., jei su brokoliais, tai purtosi vien nuo kvapo 😀
Tai kartais buna man tokiu gaminimo nuotaiku, kartais nezinau, ka daryt valgyt is vis 🙄 siom dienom gaminimo nuotaika, tai vakar valgem visi lasisa su morkom, ryziais, siandien kotletai su orkaiteje keptais batatais, ryt vaikui bus kotletas vel, nes mums su vyru karbonadus kepsiu.
Megsta Ieva menke, ikelsiu "recepta", kaip kepu 🙂
Neseniai kepiau toki patiekaliuka is mazylio receptu - isviriau bulves su lupena, perpjoviau, isskobiau jas. Bulviu mase sumaisiau su kiausiniu, virta mesa (sutarkavau ja), zoleliu idejau. Pridejau mases i isskobtas bulves ir kepiau orkaitej. Paskui pabarsciai surio. Labai skaniai suvalge gal 2,5 bulves 🙈😀 galima vietoj mesos deti varske.
Dar sriubas daznai verdu, tik Ievai duodu daugiau tirstimo, o ne skyscio 🙂 patinka trintos sriubos.
aš duodu tą patį, ką ir mes valgom. Kotletai, plovas, guliašai, troškiniai (su mėsa, daržovėm), tirštos sriubos, koldūnai (namie gaminti), virtų bulvių kukuliai su varškės įdaru, žemaičių blynai (pridarau ir į kamerą, kad ekstra atveju būtų), gnochius laaaaaabai mėgsta, žuvis garinta, makaronai su daržovėm, grikiai su daržovėm ar obuoliu, varškėčiai (irgi daugiau padarau ir šaldau), blynai(lietiniai ir paprasti), varškės apkepai, grūdinės košės, rytai smoothies darau (kad ir šnd dariau 1bananas, pusė avokado, sauja špinatų, pora šaukštų avižų dribsnių, chia sėklos, migdolų pienas), omletas (dabar jau seniai daviau, nes lyg beria nuo kiaušinio), šiandien daviau net picos (padą pati dariau), tortilijas darau su filadelfijos sūreliu, daržovėm, mėsyte, tai laaaaaabai mėgsta. Bet viskas sukasi ratu.... ir vis suku galvą ką čia vėl jam duoti 🙄
Mamos, ar greit jusu spartuoliai nuo pirmu nedrasiu zingsneliu pradejo laisvai vaikscioti? mano panelyte metuku ir 10 dienu pirmus zingsniukus pradejo savarankiskai tipent, bet tokius typ top maziukus greit greit, tai siaip mastau, kazi ar cia per koki menesiuka igus laisviau judet (na, nesitikiu, kad lakstys aisku, proto ribose tas progresas!!!), ar drasiai dar 2-3 men gali tekt laukt?
ps. Vaikai individualus, suprantu, tiesiog siaip idomu patirtys
norisi, kad atrastu vaiksciojimo malonuma, gal maziau nesiot teks, nes o m g... 🙈😫
A-guste parašė:
aš duodu tą patį, ką ir mes valgom. Kotletai, plovas, guliašai, troškiniai (su mėsa, daržovėm), tirštos sriubos, koldūnai (namie gaminti), virtų bulvių kukuliai su …
Įdomu ką aš ne taip darau, kad nespėju nieko daugiau padaryt ir šaldyt čia daug idėjų ką pagamint. Iš tiesų būna užsisukam ir tas pats per tą patį, norisi kartais vis naujų skoniu.
adiria parašė:
Mamos, ar greit jusu spartuoliai nuo pirmu nedrasiu zingsneliu pradejo laisvai vaikscioti?mano panelyte metuku ir 10 dienu pirmus zingsniukus pradejo savarankis…
Maniškis po 2-3sav nuo pirmų žingsnių bėgiojo. 11mėn jau tikrai labai neblogai vaikščiojo
adiria parašė:
Mamos, ar greit jusu spartuoliai nuo pirmu nedrasiu zingsneliu pradejo laisvai vaikscioti?mano panelyte metuku ir 10 dienu pirmus zingsniukus pradejo savarankis…
Pirmi žingsniai nuo 9 mėnesių, gerai vaikščiot pradejo nuo 10,5. Gal būtų ir greičiau pradėjęs, bet aš labai saugojau ir visur už paskos ėjau, tai ranką savo daviau, kai gal nereikėjo jsu ir tt.
leila123 parašė:
Įdomu ką aš ne taip darau, kad nespėju nieko daugiau padaryt ir šaldytčia daug idėjų ką pagamint. Iš tiesų būna užsisukam ir tas pats per tą patį, norisi kartai…
Nu aš specialiai neinu gaminti šaldymui, bet pvz jei jau gaminu kokius varškėčius, tai darau iš kokių 2pokelių varškės ir porciją duodu iškart, o kiti jau eina šaldymui 🤷♀️ Aš pvz net kai darau kotletus, tai šiek tiek faršo jau paruošto (su kiaušiniu, prieskoniais ir pan) irgi dedu į indelį ir į kamerą, tai kai neturiu kada gaminti išimu ir ant greičio kotletukus padarau. Žodžiu, neturiu tiek laiko, kad kasdien terliočiausi prie puodų 😁 ir šiaip dažnai vaikas 2dienas iš eilės valgo tą patį 🙈
A-guste parašė:
Nu aš specialiai neinu gaminti šaldymui, bet pvz jei jau gaminu kokius varškėčius, tai darau iš kokių 2pokelių varškės ir porciją duodu iškart, o kiti jau eina šald…
Mes kai bendrai valgom tai viska ir suvalgom bet reikės ir man į kamerą įdėt kartais kažko vaikui.