evelina.grazyte parašė:
O kad įtraukti tėtį ką daryti, nes jam jis nereikalingas dabar jau net iš darbo nepasitinka..o jei aš į WC nueinu tai verkia prie durų, išeina su vyru maudytis tai …
Aš siulyciau ne duoti tėčiui maudyti, o tryse kažką veikti, kol vaikas įgaus pasitikėjimą tėčiu.
Tiesiog kartu susėdę ant grindų žaisti, žiūrėti knygutes, dūkti, kartu eiti į žaidimų aikšteles, sėdint prie stalo, kad tėtis kartais perimtų maitinimą, kai jūs esate šalia, na kad vaikas suprastų ir pajaustų, kad tėtis daro irgi viską kaip mama 🙂
Kai žaidžiat visi kartu, ištaikiusi momentâ atsitraukite į šoną, niekur neišeikit, bet tik stebėkit, kaip vaikas prisipratina ir tėtį. Gal ne iš karto išeis, reikia laiko, tik nespauskit savęs ir vaiko.
Be to, pastebėjau, kad mano vyrui igi reikia daugiau aiškinti, kaip jis turi įsijausti į tą tėvo vaidmenį, ir kad turi man padėti šioje situacijoje. Nes būdavo viską darau tik aš, migdau, maitinu, procedūras atlieku, naktį keliuosi, į lauką einu. Kai pradėjau sąmoningai vyrą kviestis daryti kartu, vėliau jis pats parėmė kai kuriuos dalykus.man labai palengvėjo.
Nežinau, kaip jūsų vyras bendrauja su vaiku, džiaugiuosi, kad maniškis yra jautrus ir kantrus su dukromis, man kartais greičiau kantrybė baigiasi.
Aš į tualetą ar dušą ėjau ir dabar einu kartu su leliukais 🙂