2020.11.21 13:38 (prieš 1 mėn.)
Vistutis parašė:
Laba turiu klausymeli visoms ar verta vesti savo vaika i darzely? Ir kokie privalumai? Ir nuo kada manot geriau ji vesti? Zinau kad daug kas veda nes reikia i darba…
Tai čia tik jūsų šeimos apsisprendimas gali būti. Mes nevedam, nes kol kas mums atrodo per mažas ir per nesavarankiškas (na ir turim galimybę padirbt pasikeisdami tai nėra jokio spaudimo), ir mažam vaikui manau geriausia su tėvais. Vėliau bus matyt, žinoma eis į darželį kai bus vyresnis (tikrai ne anksčiau trejų, o gal ketverių) kai tikrai darželio rutina, ugdymas, ir buvimas tarp vaikų bus labiau vaiko noras ir poreikis, nei kančia. Aš pati daug dirbus darželiuose ir mačius ten tiek visko kad savo vaikui to 'visko' linkiu kuo vėliau. Nuo pasaulio nepabėgs, bet jei galiu pasaugot ir asmenybei pagrindus padėti namuose, taip ir darau.
Nu bet man ir faina būt su juo, matyt kaip kasdien išmoksta kažką naujo, kaip kalba vis naujais žodžiais, kaip vis geriau orientuojasi aplinkoj ir veiklose, man faina atsakinėt vaikui į kylančius klausimus, nuramint ir paguost verkiantį, ir užmigdyt glėby. Nu ir faina kad abu su vyru esam vaikui jo pasaulio ašis, aplink kurią jis sukasi - jam nereikia ieškoti paguodos pas kitus suaugusius ar vaikus.