2020.10.24 20:48 (prieš 4 mėn.)
Gruodinukas1 parašė:
Sveikos būsimos ir esamos mamytės 🥰 susidūriau su nemalonia problema - pienlige. Anksčiau (ne nėštumo metu) esu ją turėjusi, bet išsigydžiau pakeitusi intymios higi…
Būtinai kreiptis į pavaduojančią ginekologę ir vartoti paskirtą gydymą! Negydoma ar netinkamai pienligė gai turėti rimtų komplikacijų nėštumo metu.
Ką iki vizito daryti galit - pasikeisti intymios higienos prausiklį, nešioti tik medvilnines kelnaites, nenaudoti įklotų. Susilaikyti nuo lytinių santykių. Koreguoti dietą - vsisiškai, griežtai atsisakyti cukraus, saldumynų, vartoti daug vandens.
Man ginekologė rekomendavusi, jei jaučiu, kad gali kibti pienligė - profilaktiškai naudoti flugenil ovules.
Tik nenaudokit jokių apsiprausimų soda! Išsausins ir taip pažeistą gleivinę, keis ph, kas yra tiesiog puiku grybelio klestėjimui - sutrikdyta makšties mikroflora... šiais laikais yra platus pasirinkimas draugiškų prausiklių, kurie padės reguliuoti makšties ph ir drėkins bei turės priešuždegiminį poveikį
Svajonės besiekiant parašė:
O kaip žinoti, kad pienligė? Nėštumo metu išskyros pakito, jų gausiau. Man jos nėra malonios. Balkšvos, nuolat jaučiuosi šlapia. Skundžiausi gydytojai. Darė tepinėl…
Visiškai normalu padidėjęs išskyrų kiekis nėštumo metu. Svarbu stebėti ir kreiptis į gydytoją, jeigu atsiranda perštėjimas, niežulys, pasikeičia išskyrų spalva ar atsiranda nemalonus kvapas.
O kad gausios išskyros būtų kažkam malonios...
nu visoms turbūt tai kelia diskomfortą. Bet didesnė higiena, apatinio trikotažo pasikeitimas ir stengtis nepiktnaudžiauti įklotais, nes jie didina pienligės riziką.