extrapower parašė:
Sveikos Mamytės 🤗
Gal kas darėtės pilnus alergijos nustatymo tyrimus?
Daremes kai mažiukas buvo 7men lopo tyrimą Kauno klinikose ir Antejoje visus maisto alergenus 3men kraujo iš venos ėmė.
extrapower parašė:
Sveikos Mamytės 🤗
Gal kas darėtės pilnus alergijos nustatymo tyrimus?
Daremes kai mažiukas buvo 7men lopo tyrimą Kauno klinikose ir Antejoje visus maisto alergenus 3men kraujo iš venos ėmė.
Rigi parašė:
Laba,
Gal žinote kaip apmokamas biuletenis, kai grįžau po VPA ir dirbau tik savaitę?
Moka normaliai, tik pajamas skaičiuos už paskutinių 3 mėnesių idurkį
Rigi parašė:
Gal kam teko domėtis ir žinote ar gali darbdavys įteikti pranešimą apie planuojamą atleidimą kol vaikui nesuėjo 3 metukai?
Šaltinis: https://www.vdi.lt/Seima_ir_darbas/darbuotojams.aspx?lang=lt
Moniqs parašė:
Šaltinis: https://www.vdi.lt/Seima_ir_darbas/darbuotojams.aspx?lang=lt
Šitą žinau. Bet mane domina ar gali įteikti pranešimą apie atleidimą anksčiau nei vaikui sueis 3 metai. Pvz.: vaikui liepos mėnesį sueis 3 metukai tai ar gali darbdavys mane informuoti apie atleidimą jau balandžio mėnesį ar galės informuoti tik liepą?
Rigi parašė:
Šitą žinau. Bet mane domina ar gali įteikti pranešimą apie atleidimą anksčiau nei vaikui sueis 3 metai. Pvz.: vaikui liepos mėnesį sueis 3 metukai tai ar gali darbd…
Kiek žinau gali, bet turi išmokėti išeitines. Dažnu atveju darbdaviui neapsimoka laukti kol grįš darbuotojas.
shiseidi parašė:
Ar nustatė jums alergiją? Lopai ir kraujas parodė tą patį alergeną?
Ačiū už atsakymą 😊
Sveikos,
Kaip sekasi su kalba jūsų mažyliams?
Maniškis manęs net mama nevadina, bet supranta, kad aš mama.
Absoliučiai visus daiktus pažįsta, gali padaryti viską ką paprašau, bet kalba tik savo kalba, brrr-mašina, važiuoti, pliam-plauti, au au-šuo, visi kiti jo žodžiai visiškai neaiškūs ir net parašyti nesigauna. Berniukas domisi viskuo, judrus, valgo pats, geria iš puodelio, nusiauna basutes, nusiima kojinytes, pirštines, kepurę pats. Jokių čiulptukų ir buteliukų nepripažino niekada. MP nutraukiau prieš tris mėnesius. Kalbu su juo pastoviai, patinka knygutės, muzika. Viską kartoja iš vyresnio 9 metų brolio, bet kalbėti tingi.
Ar verta sunerimti?
Gerda2 parašė:
Sveikos,
Maniškė labai anksti palyginus su sese pradėjo kalbėti. Priskiriu prie to, kad skaitom belekiek knygų kiekvieną dieną ir kad ji labai kartoja viską ką vyresnėms sako ar daro. Sakiniais dar nekalba, bet du gaidelius jau sudainuojam kartu.
Gerda2 parašė:
Sveikos,
Nemanau, kad verta. Jeigu visą kitą daro pagal raidą. Maniškis 1 metus ir 6 mėnesius tylėjo ir tik klausėsi. O po to per mėnesį pradėjo kalbėti iškart sakiniais ir net sinonimus sako, istorijas pasakoja. O prieš tai nei mama, nei tėtė. Tai man buvo visiškai šokas, kad nieko nieko nesakė, o per kokią savaitę sako "tėti, sumuštinis šaltas, įdėk į orkaitę ir pašildyk" labai keisti tie vaikai ir individualūs. Bet dėl to ir nuostabūs