Vėl eskaluoja tą patį Lazutkos siūlymą ir mūsų (deja) politikai žiūri teigiamai.
Prieš naujus metus dalinausi nuoroda į delfi.lt pirminį straipsnį.
Vėl eskaluoja tą patį Lazutkos siūlymą ir mūsų (deja) politikai žiūri teigiamai.
Prieš naujus metus dalinausi nuoroda į delfi.lt pirminį straipsnį.
Kitikat parašė:
Aš toks jausmas lyg vienintelė nieko dar nepradėjau pirktis ir nieko dar savo mažyliuj neturiu. Dar tik ruošiuos tai daryt,manau,kad pradėsiu tik po poros savaičių.…
Nesijaudinkit jūs ne viena 🙈😉 aš ir dar nieko neturiu, žiūrinėju viską, bet dar nieko nepirkau 🤗 planuoju pabaigti darbus ir tuomet jau pasinerti į visus malonius rūpestėlius 😉
Simona112 parašė:
Bet kaškaip neramu, nes su šiuo nėštumu vis mastau apie ankstukus, tai bijau kad mintys nesimateralizuotų.
Kuo labiau bijote,tuo daugiau energijos ir jėgos mintims suteikiate (t.y. didėja tikimybė,jog būtent ir įvyks taip kaip galvojate). Pabandykite mintis keisti į teigiamas, pvz "mano kūdikis gimsta pilnai išnešiotas". Ar jūsų baimė turi pagrindą (pvz sveikatos problemos nėštumo metu...) ? Ar šiaip kažkur pamatėte,paskaitėte straipsnį, pagalvojote "o jei ir man taip bus?" ir nebegalite minties paleisti?
Agne_S parašė:
Nu šitą aš ir perskaičiau ir tik nervai ima 😡 nu nenoriu tikėti, kad tokias nesamones priimtų...
Jurga_ parašė:
Nu šitą aš ir perskaičiau ir tik nervai ima 😡 nu nenoriu tikėti, kad tokias nesamones priimtų...
Man tai natūraliai kyla klausimai kur būtų galima susipažinti su profesoriaus ir jo komandos atliktais tyrimais? Kokiu pagrindu būtent apskaičiuota tokia suma? Ar atlikta naudos-kaštų analizė?
Klausimas kitas. Kas buvo nagrinėta - socialinės problemos ar tai buvo fiskalinės politikos tyrimo objektas, neatsižvelgiant į socialinius poveikius?
Žiūrint iš pateiktų rekomendacijų - tai tik fiskalinės politikos objektas t.y. kaip suvaldyti biudžeto skyles ir perskirstyti mokesčius sumokėtus į biudžetą. (Ansktesniame straipsnyje buvo parašyta, kad sprendimą reikia priimti per tris mėnesius, kad susitalpintų į šių metų biudžetą)
Lunna. parašė:
Labas visoms, manau, daugiau ar maziau dauguma musu jau pradejo ruosti kraiteli vaikeliui ir gal but sau i ligonineKadangi laukia daug pirkiniu,manau, butu viso…
Laba,
Dėl drabužių, tai į ligoninę vešimės mes manau nuo 56dydzio mažesnių ir pirmą kartą neturėjom, ir mūsų mergina 56 cm gimė, tai praktiškai labai greitai išsaugo ir daug drabužėlių dar visai naujų liko, tai dabar nebent kokį kombi planuoju šiltesni pirkti, jei oras prastas būtų namo parsivežti arba vokelį ir tiek
bet dar nieko nepirkom.
Dėl nepasiteisinusiu daiktų, tai nežinau kaip kitoms mamoms, bet mums nepasiteisino antklodės, buvau pirkusi pagalvės ir dviejų antklodžių komplektą, šiltesnės ir plonesnės, tai niekad nemiegojo, visad nusikapstydavo, tai pledai labiau tiko. O pagalvės aišku iš karto ir nereikėjo, bet prie to pačio, kas man visai nereikalinga pasirodė, tai čiužinio apsauginės paklodės su guma, neperšlampamos, tai nei vaikui, nei man pačiai nepatiko, tai tik vieną kartą gal ir buvau uždėjus, nes man kažkokia nemaloni ji ir cezanti ar kaip apibūdinti pasirodė, nors labai vaikutis pardavėja gyrė ir dar gal 5 pasiėmus buvau
nors mūsų čiužinuką dormeo užvalkalas ir pats yra ne laidus skysčiams, tai nežinau, kaip man tas antklodės isiule...dar patarčiau nusipirkti koki viena kremą is vaistinės nuo iššutimų ir pataisų sporų, nedideliais pakuotes ir visokia kitokia kosmetika, kurią planuojat pirkti kudykiui geriau mažais kiekiais, nes bent jau mūsų atveju labai daug gavom dovanų, tiek prieš gimdymą poliklinikoje ginekologė dovanų dėžutę davė, tiek ligoninėje gal net dvi dėžės visokių tu kremu gavome, dauguma su trumpu galiojimo laikotarpiu, tai taip ir liko tik išmesti
Iš praktiškų dalykų, tai mums pasiteisino tikrai vystymo lenta, šį kartą irgi žadu pirkti. Ko neturėjom su pirmąja, tai lovos apsaugeliu, bet šį kartą galvoju įsigyti bei mobilią auklę, gal kas kokią rekomenduosit?
Dėl gerų dalykų, aišku čia ne akcija, bet planuoju pirkti clogin putas, kažkaip labai visi jas giria, kad padeda greičiau gyti plyšimams ir pan. Nors su pirmąja kirpo ir gydytoja nerekomendavo jokių prausikliu, tik su vandeniu apsiprausineti, bet kažkaip galvoju gal tikrai vertos dėmesio.
Rozy parašė:
Kaip mamytės ar miegate dar ant nugaros? 🙂 Pastebėjau labai keistą dalyką, kad su pirmu vaikeliu būnant nėščiai buvo žiauriai nepatogu (nemalonu) miegoti ant nugaro…
Lygiai tas pats užmingu ant kairiojo šono, bet visada pabundu ant nugaros, nors anksciau niekada unt nugaros nemiegodavau
Agne_S parašė:
Man tai natūraliai kyla klausimai kur būtų galima susipažinti su profesoriaus ir jo komandos atliktais tyrimais? Kokiu pagrindu būtent apskaičiuota tokia suma? Ar a…
Bet čia jau būtų pasityčiojomas iš dirbančių ir savo finansus planuojančių žmonių. Asmeniškai mano apsisprendimas, jei šis įstatymas būtų priimtas anksčiau ir planuodama būčiau žinojusi, būtų neturėti antro vaiko. Nes planuoju savo finansus, statausi prioritetus ir pragyventi iš 300 ar iš 1000 eur tikrai yra didelis skirtumas. Mokesčiai, paskolos, kiti įsipareigojimai. O kaip kiti vaikai? 2-3 metus apriboti visas išlaidas, nes atsiranda brolis arba sesė? Jau ir dabar pajamos mažėja, bet proto ribose. O čia prasilenkia su realybe.
Biudžete skylės? Gal mažiau reikia šelpti alkoholikus, kurių vienintelis tikslas gautas pašalpas ištaskyt alkoholiui ir cigaretėm. Kalba emocijos čia, bet tikrai pikta 🙄
Clarabella parašė:
Kuo labiau bijote,tuo daugiau energijos ir jėgos mintims suteikiate (t.y. didėja tikimybė,jog būtent ir įvyks taip kaip galvojate). Pabandykite mintis keisti į teig…
Ne nieko neprisiskaičiau, tik turiu nekokios patirties. Pirmas vaikas gimė 36savaičių, ir išgyveno tik parą. Tai su pirmu nėštumu ir buvo visokių minčių, kad net nieko nebuvau susipirkusi, tada turėjau tik kelis drabuželius. O daba vis prisimenu vis bendradarbę, kuri net į dekretą nespėjo išeiti ir jautės gerai, kai prasidėjo komplikacijos ir teko važiuot gimdyt.
Ramunyte1990 parašė:
As irgi snd kaip tik pasiemiau is smelinuko komplekta 6 daliu isvirksciom siulemtai nezinau ko as ten tikejausi, bet tai tiesiog paimti paprasti drabuzeliai ir …
Tikrai? 😄 As dar negavau, bet ieskojau rubeliu isvirksciom siulem ir sita kai pamaciau galvoju toks pigus ir geras variantas 🤷🏼♀️😄