kažkaip aš verkiau kai sužinojau ir davė aparatą badytis 🤦♀️bet dabar matau, kad cia daug kam🙄

Mika. parašė:
Man GD tai jei suvalgau saldumynų nuo jų neviršiju normos, labiau kyla nuo baltos duonos. Čia kiekvienai individualiai reaguoja į maistą, viena vienus produktus tur…
Ok.. saldumynai buvo tik pavyzdys.. bet kuriuo atveju, prisivalgius ar neprisivalgius, nesvarbu. Nesciai moteriai be GD, visi tyrimai bus normoj.
O tarp musu snekant, nzn kaip jums, bet tas gd tai gal ir nera labai blogas dalykas. Bent jau as, nepriaugineju svorio, nes nu reikia labai prisiziuret 😆
1kruopytė parašė:
gal galite pasakyti, kokį maistą sakė riboti? manau, aktualu ir kitoms dar be tyrimo ar be GD. nes ta bendra info vengti saldaus, riebaus, nebadauti.
Na, pirmiausia vengti miltinių - bulkos, bandelės, blynai. Tada bulvės, iš vaisių persimonai, bananai. Sakė pagrindas yra šie, o daugiau susakys endokrinologas...
nesliocike parašė:
kažkaip aš verkiau kai sužinojau ir davė aparatą badytis 🤦♀️bet dabar matau, kad cia daug kam🙄
Šiandien ir man ašaros upeliais, nes tikrai nesitikėjau, nes ir nesu labai stambi (nekūda, bet normalaus sudėjimo), priaugau ne itin daug svorio (24+4 turėt +5kg beveik žemutinė normos riba...), kraujo tyrimai geri, niekada neturėjusi tokių bėdų...O dabar atrodo visas organizmas griūna, nes ir mažakraujystė atsirado, ir cholesterolis užkilo, ir dar priedu diabetas...
EglėB parašė:
Na, pirmiausia vengti miltinių - bulkos, bandelės, blynai. Tada bulvės, iš vaisių persimonai, bananai. Sakė pagrindas yra šie, o daugiau susakys endokrinologas...…
Žinokit labai individualu. Kas vienai tinka, kitai visai netinka. Ir dar suvalgytas kiekis labai svarbu. Man pvz balti ryžiai, balti miltai ir morkos labai kelia. Taip pat ir jokių dribsnių košių negaliu valgyti. O su bulvėm draugauju. Pusė banano ar persimono irgi normos neviršiju. Gabalėlis torto ar kokio tinginio irgi normoje. Riebalai iš vis cukrų labai normalizuoja. Kavą, arbatą geriu be cukraus.
n
EglėB parašė:
Šiandien ir man ašaros upeliais, nes tikrai nesitikėjau, nes ir nesu labai stambi (nekūda, bet normalaus sudėjimo), priaugau ne itin daug svorio (24+4 turėt +5kg be…
nurimkit pirmiausia... reta kuri sveika pilnai ir grazi😁nu gal nereta😁ir ne del storumo tas cukrus tikrai 🤦♀️bet ner baisu.. pasimatuosit ta cukru ir tiek, man pvz neskauda ten pamatuot, geri cukrai ir ramu.. man ir salia puokste visokiausiu sudu ir knygele stora sita jau, su pirma dukra plona buvo ir be nesamoniu... 😁
1kruopytė parašė:
gal galite pasakyti, kokį maistą sakė riboti? manau, aktualu ir kitoms dar be tyrimo ar be GD. nes ta bendra info vengti saldaus, riebaus, nebadauti.
As sergu gd tai reikia vengti labai angliavadeniu( baltos duonos, miltiniu visu patiekalu, keista bet net ir grikiu dienos norma yra 80 gramu tik , kefyro stikline per diena, visi saldinti gerimai, su vaisiais irgi reikia atsargiai pvz mandarinas obuolys tiek cukru sukelia kiek nesukelia torto gabaliukas.. darzoves irgi ne visos galimos ypac moliugas(man suvalgius moliugu sriubos cukrus soko iki 7,8... po poros val vel norma.) makaronu negali beveik 69 gr per diena, bulviniai patiekalai irgi labai retai galimi) idomiausiai tai kad pvz majonezo kecupo ir padazu galima neriboti🤦🏻♀️
ir viso
Aguona123 parašė:visoms skirtingai..... tai tik parodo, kad reikia sekti ir stebeti save. Man pvz vakar nejucia suraiciau puse plytos sokolado balto ir saldaus jogurto.. cukrus po val 6,3
As sergu gd tai reikia vengti labai angliavadeniu( baltos duonos, miltiniu visu patiekalu, keista bet net ir grikiu dienos norma yra 80 gramu tik , kefyro stikline …
Mamanija4 parašė:
Žinokit labai individualu. Kas vienai tinka, kitai visai netinka. Ir dar suvalgytas kiekis labai svarbu. Man pvz balti ryžiai, balti miltai ir morkos labai kelia. T…
Tai gali būti, manęs paklausė, tai aš tik pasakiau, ką man susakė, dar esu tik tame "pasimetimo" etape, kai dar niekas neaišku...