enrika333 parašė:
Pas manęs nemiegantis vaikas buvo 🙈 dabar paskutiniu metu nemiegojo dėl to jog neprakakojo. Skaudėti pilvo neskaudejo, bet visa diena nekakoja, tik steni, del to ir…
O jūs mp ar mišinuku maitinate?
enrika333 parašė:
Pas manęs nemiegantis vaikas buvo 🙈 dabar paskutiniu metu nemiegojo dėl to jog neprakakojo. Skaudėti pilvo neskaudejo, bet visa diena nekakoja, tik steni, del to ir…
O jūs mp ar mišinuku maitinate?
Gabija31 parašė:
Sveikos. Kaip jūsu mažiukams su naktiniu miegu? Kelinta migdot? 🤔 nu tas vakaras pati nelaukiamiausia dienos dalis... kiek skaitau naktinis miegas turėtu būti 19-21…
Pas mus naktinis režimas prasideda 20/20:30val. Užmiega maitinama MP ir miega dažniausiai pas mane ant rankų. Pamiega iki 22val., tada pradedu į lovelę ir arba miega toliau arba dar pabunda. Bet jau be būdravimų. Tik pasikeičiam pampį ir užmiega bevalgydama. Miega apie 6val. savo lovelėj iki sekančio keitimo ir maitinimo. Per naktį keliasi dar kartą apie 6-7ryto. Ir tada dar miegam iki 9val. kažkur. Dienos miegeliai įvairaus ilgio 1-2val. (Tik vežime ilgiau). Bet miega ant rankų arba jei maitinu šonu kartais atsitraukus pamiega viena mūsų lovoj.
Būdravimų dienos metu nedarau ilgesnių nei 1,5val, nes jei tik ilgiau pabūna tai kol užmiega verkia, nerami prie krūtinės būna.
Dar naudoju programėlę, kur sužymiu miego ir valgymo laikus, tada peržvelgus puikiai matosi, kad atsiranda kažkoks vaikui būdingas ritmas. Prie jo ir bandau taikytis, nesistengiu daryti, kaip knygoje ar kursuose sakė, kad teoriškai turi miegoti ir keltis va šitaip.
Mūsų mažoji nemiega dieną padėta, tai miega ant rankų ar ant krūtinės pas mane arba pas vyrą, kiti atveju prabunda per 2-10 minučių. O ant mūsų arba vežime gali išmiegoti 2-4 valandas.
Pas mus būdrauja kažkaip mažai... Pilvelis neduoda ramybės ir dieną, ir naktį, jei prabunda tai tik del to, kad raitosi, skauda... Vakare visad 19-21 val. paverkia nemažai, naktį dažniausiai miega, tik keliasi simboliškai pavalgyti kas maždaug tris valandas, bet šią naktį kas pusantros, nznau kodėl🤔 tai naktį pamiegam, išvargę po vakarinių verkimų, nuo 5 ryto stena iki kokių 7, tad vėliau vėl nori miegoti, pailsėti, tai vat prabudusi apie 9 pabūdrauja valandėlę, o vėliau vėl visą dieną nori miegoti, nenori būdrauti, pyksta, jei norim pabendrauti, dėl pilvelio riečiasi, verkšlena, na, kartais dar vakarop pabūna budri.
Norėčiau kad naktinio miego eitų jau 19-20 val., bet tuo metu pilvelio skausmas prasideda, o ir brolį pradedam ruošti miegui, tai kažkaip dažnai iškrentam...jei pavyksta, tai pasnaudžia vyrui ant rankų, kol didįjį suruošiu, tada jau nešuosi ją į lovą.
Aš-Karolina parašė:
Po kiek lasiuku duodat?
2
Agnijietė parašė:
Gal tuomet atsikelia, nes padedate? O vežime irgi taip pat nemiega? Gal nešynė padėtų jeigu nemiega kai paguldote....![]()
Miega vežime. Bet veūimas tik garaže kitam pastate, o oras baisus buvo rai ir neišėjom ,aš be vidurinėlio buvau su juo šeštadienį, tai pora valandų ištraukėm. Nėra kur dingt ir miega vežime. Nu sudėtinga man nes vidurinis sū us, jam visko reimia, priežūros, pažaist ir panašiai. Oats vidurinis jai augo, tai ką visas dėmesys tik jam ir buvo. Būdavo irgi lrisimenu įsidedu į vežimą ir varom. Vyras nenumirs nevalgęs, pats pasiims, dukra irgi jau didelė buvo, o va dabar , viduriniam tikrai dar daug reikia. Vesčiau į darželį, bet rytais kažin kaip.jį nuvežt, nes labai nenori jisai, reiktų nešt, o mažiausio palikt su babuška tai nelabai, kartu kėdę su juo tempt ir vidurinį ant rankų tai abejoju nepanešiu aš jų.
Gabija31 parašė:
Sveikos. Kaip jūsu mažiukams su naktiniu miegu? Kelinta migdot? 🤔 nu tas vakaras pati nelaukiamiausia dienos dalis... kiek skaitau naktinis miegas turėtu būti 19-21…
Pati uzmiega arba migdau 11-12h, ismiegam jau iki 8 ryto, be prabudimu✌🏼 Pries miega visada primaitinu savo pienu, jei matau kad irzli ir muistosi tai papildomai dar ir misinuko duodu.
Nesivadovauju jokiom knygom ar straipsniais vaika augindama, nes dazniausiai ta informacija viskas ok su ja, bet praktikoje sunku pritaikyti arba tiesiog netinka tavo vaikui🤷🏽♀️
Gintarėfer parašė:
2
Mum gydytoja sakė kad 1,jeigu naudojate aquadetrim.
Monikyyta parašė:
Sveikos, ar reiktu sunerimti?, mano mazius pradėjo tuštintis, su kvapu kokio anksčiau nera buve, ir mažiau grudeliu, spalva nepakito, bet atsirado gleiviu.
Gleivės ir kvapas gali atsirasti dėl alergijos suvalgytam maistui. Stebėk, ar ilgai jos bus. Mano vaikui buvo gal taip 3-4 dienas ir praėjo savaime.
Agnijietė parašė:
Mum gydytoja sakė kad 1,jeigu naudojate aquadetrim.
Aš aquadetrim duodu. Iš pradžių sakė po 1, o dabar padidino iki 2, nes momenėlis minkštokas dar.
LiBla parašė:
Mūsų mažoji nemiega dieną padėta, tai miega ant rankų ar ant krūtinės pas mane arba pas vyrą, kiti atveju prabunda per 2-10 minučių. O ant mūsų arba vežime gali išm…
Ką nuo diegliukų naudojate?