ausra12 parašė:
Sveikos merginos kelis kartus jums darė echoskopus ? Man 34sav paskutinį kartą darė 17sav kai buvau o dabar sakė jau siūs į ligoninę Gruodžio vidurį kažkur pasidary…
Mano ginė daro per kiekvieną apsilankymą. Toks jos darbo stilius
ausra12 parašė:
Sveikos merginos kelis kartus jums darė echoskopus ? Man 34sav paskutinį kartą darė 17sav kai buvau o dabar sakė jau siūs į ligoninę Gruodžio vidurį kažkur pasidary…
Mano ginė daro per kiekvieną apsilankymą. Toks jos darbo stilius
ausra12 parašė:
Mane echoskopavo labai daug, nes šis nėštumas vis su nuotykiais. Lankausi valstybinėje poliklinikoje. Bet jau skanavo gal 8 kartus, viena iš jų tik privačiai.
Eglė V parašė:
Problema yra tame, kad niekas nenorės išleisti vyro dviems mėn atostogų (nebent dirba valdiškoje įstaigoje). Pasikartosiu, darbdavys naujo darbuotojo nesuras tik dv…
O jūs galvojat mėnesiui labai nori išleist kai kurie darbdaviai? Bet išleidžia, nes tokia tvarka ir tėtis turi teisę eit atostogauti. Žiūrint iš vyro perspektyvos, tai jam nuo to tik geriau, kas dėl darbdavio pozicijos, prisitaikys, ne pirmas kartas. O jeigu vyro darbas labai geras, pelningas ir jam neapsimoka finansiškai eiti atostogų, tai jo niekas ir neprivers 🙂
bateliai parašė:
Oho, kiek čia pridiskutavot aš asmeniškai manau, kad ir nauja tvarka tikrai yra gera, palyginus su kitomis šalimis. Bet juk vis tiek lyginame su tuo, kas mums ak…
Bet jūsų vyras dieną per savaitę ar kažkiek ten dirbdavo pagal susitarimą ? Jeigu jis oficialiai atostogauja ir po kelias dienas "tyliai" padirbęs kažkokia forma gauna papildomų pajamų, tai ar šeima finansiškai nukenčia ? Už dyką eit į darbą per tėvystės atostogas turbūt niekas neverčia 🙂
Dohona parašė:
Bet jūsų vyras dieną per savaitę ar kažkiek ten dirbdavo pagal susitarimą ? Jeigu jis oficialiai atostogauja ir po kelias dienas "tyliai" padirbęs kažkokia forma ga…
Taip, eidavo už dyką, papildomų pajamų negaudavo, bet mes iš to problemos ir nedarome, nes prireikus kažkurį vaiką nuvežti į polikliniką, į užsiėmimą, kai man tiesiog per sunku vienai susisukt, čia net nekalbu apie išnaudotus tėvadienius, darbdavys labai lanksčiai į viską žiūri tai ir mes į tokį lankstumą irgi reaguojam lankstumu. Už tuos išėjimus irgi neprašo vyro atidirbti x valandų. Na bet visokių tų situacijų būna, mūsų tokia nebūna viskas tik juoda. Aš ir vyrą suprantu, kad jam darbą keisti ir bangas kelti dėl tų kelių dienų būdų meškos paslauga ne tik sau, bet ir mūsų šeimai
bateliai parašė:
Taip, eidavo už dyką, papildomų pajamų negaudavo, bet mes iš to problemos ir nedarome, nes prireikus kažkurį vaiką nuvežti į polikliniką, į užsiėmimą, kai man tiesi…
Jeigu darbdavys lankstus ir adekvačios mąstysenos, tai manau, kad ir du mėnesius ištvertų su tokiais epizodiniais nuėjimais į darbą 🙂 darbdaviams gal nėra labai smagu, tik nelabai aš suprantu, kodėl tėvai taip smarkiai piktinasi.
Apskritai dėl tos naujos tvarkos daug kas rėkia, kad nesąmonė, bet jai galiojant dar niekas neišėjo atostogauti 🙂 aš tai pirma pabandyčiau, o tik po to piktinčiaus 🙈
Dohona parašė:
Jeigu darbdavys lankstus ir adekvačios mąstysenos, tai manau, kad ir du mėnesius ištvertų su tokiais epizodiniais nuėjimais į darbą 🙂 darbdaviams gal nėra labai sma…
Dar minusas siaip tos tvarkos kad jei imi 18 menesiu lieka tik privatus darzeliai. Nes pvz jei vasara sukanka 18 menesiu darzeliai tik nuo rugsejo. Jei gerai supratau.
naujoke_5 parašė:
Dar minusas siaip tos tvarkos kad jei imi 18 menesiu lieka tik privatus darzeliai. Nes pvz jei vasara sukanka 18 menesiu darzeliai tik nuo rugsejo. Jei gerai supra…
Bet ir dabar gi ne visi vaikai gauna darželius sulaukę 2 metų, aš savo vyresnėlę išleidau 2.5 m tik, kadangi einamaisiais metais privalo sueiti 2 metai, kad gautų valstybinį. Bet pažįstu mamų, kurios nuo 1.5 m išleido į valstybinius🙈 čia nuo konkretaus regiono situacijos daug priklauso 🙂
Dohona parašė:
Bet ir dabar gi ne visi vaikai gauna darželius sulaukę 2 metų, aš savo vyresnėlę išleidau 2.5 m tik, kadangi einamaisiais metais privalo sueiti 2 metai, kad gautų v…
Na mano pvz aplinkoje visi kurie atitiko priemimo kriterijus gavo darzelius. Dar gal priklauso ir nuo gyvenamosios vietos. Bet tikrai jei savo regione man rodos labai maza dalis negauna.🤔 Bet as pastebejau kad ar sutapimas ar kas bet pvz daugiau darzeliu nuo 1.5 metu zada priimti. Manau su laiku gal pasitaisys ir darzeliu klausimas.
naujoke_5 parašė:
Na mano pvz aplinkoje visi kurie atitiko priemimo kriterijus gavo darzelius. Dar gal priklauso ir nuo gyvenamosios vietos. Bet tikrai jei savo regione man rodos lab…
Pas mus sunku gauti, nes vaikų labai daug, o darželių mažai aplink.. antrai dukrai gavom darželį per plauką, nors kai pradėjo lankyti irgi buvo virš 2 metų jau. Bet su laiku visur viskas tvarkosi pagal situaciją. Jei didelelė dalis mamų atostogaus 1.5 m, tai ir darželiai turės prisitaikyti 🙂
O šiaip, kai man užeina noras skųstis, pagalvoju apie kokios Airijos mamas ir noras iš karto praeina 🙂