Labas mamytės, pasidalinsiu ir aš savo patirtimi, gal kam, pagelbės ar nuramins ♥️
Pirmąjį vaikelį stebėjaus VGN, norėjau ir antrąjį nėštumą ten,pas tą pačia gydytoja... dėja,ji nebedirba tam skyriuje ir VGN priima tik nuo 12sav,o aš kai skambinaus buvo 5-6sav.
Na ką, nusprendžiau eit į polikliniką,kaip ir dauguma manau mamyčių.
Pasirinkau atrodo gerą gydytoja, taip atsiliepimai teigė... stebėjimas poliklinikoje, laaabai skiriasi nuo ligoninėje: echoskopuot manęs niekad nenorėjo, realiai pirmą vizitą ir paskui gal tik viduryje nėštumo, pask jos, nėra tikslo,jei viskas gerai. Svorį irgi, kažkaip ne iškart sekė, na o visi kiti tyrimai, lyg ir pagal planą.
Viskas atrodo ėjo neblogai iki 27sav., tada patepliojo mane rausvai, aš nuvažiavau į vgn,ten mane paguldė, padarė tyrimus, rado uždegimą, per žemą hemoglobiną. Skirė vaistų ir trečią dieną paleido. Po sav.,vizitas pas mano gydytoja poliklinikoj, trūko gal 5min, ale ligoninėj ištirta,praechoskopuota ir pan. Nors tikėjaus echo,tepinėlio pakartojimo, kažkokių įžvalgų ir pan. Juolab, jau lb sunku buvo, tempimai, dusimai, kietėjimai..
Na ok, kitas vizitas po 3sav, atėjau, pamatavo dugną gimdos, pasikalbėjom,skyrė geležį. Sakau, o echo ar nebus, sako o reikia? Sakau,na jau seniai nedarėm. Sako,kada darėm (galvoju ar aš turiu tai žinoti)?. Sakau pask tris kartus nedarėm. Sako,ok gull jei reikia. Sakau,na lb didelis pilvas, labai man sunku, jau db atrodo gimdyčiau, dūstu.
Ir štai ji mane echoskopuoja... kviečia seselę, abi išskaičiuoja vandenų indeksą,kad jis jau ribinis.
Imu nerimaut, nieko nepaaiškina, sako po dviejų sav ateisi pakartotinam echo ir matysim, jei didėja į ligoninę važiuosi išsitirt, jei mažėja, viskas ok.
Namie žinoma prisiskaičiau siaubų, vienintelė vieta čia...mane nuraminot.
Po dviejų sav atvažiavusi patikrai, ji mane echoskopuoja ir akis išpūtus sako, galimas indeksas 25 (buvo virš 24 pas mane), o db jau virš 31. Vos nepasiverkiau...kai paklausus jos,dėl ko tų vandenų gali būt daug - apsigimimas, infekcija, virusas ir pan.
Dėkui D gavau vizitą kitą ryta VGN.
VGN gydytoja išgirdusi indeksą, išsigando, sako gulk žiūrėsim (jau pasiruošus ir tašę į guldymą buvau), echoskopuoja mane ir sako, tai kad viskas čia gerai, vaisius normalus (nors nepaminėjau,prigasdino poliklinikoj kad lb didelis), vandenų norma, indeksas galimas 20, o pas mane virš 16. Mane nuramino 10 kartų, sakė nebesinervuot ....
Reziumė, tą pačią akimirką persirašiau ten stebėtis iki galo...
Ir ką noriu pasakyti mamytės, nežinau ar aparatūra, ar kompetencija, bet tikrai nereikia pasitikėti vienos gydytojos nuomone ir labiau pasitikėti savo nuojauta. ♥️
Aš tikrai streso patyriau nemažai... tikiu toliau bus ramiau. Nors mano nėštumo pabaiga, tikrai labai fiziškai nelengva, kietėja gimda, spaudžia,veržia, maudžia, viduriai kietėja,dūstu, kojas kankina neramus sindromas, pastovėti max pusvalandį galiu... daugumoj guliu, sėdžiu, jaučiuos lb niekam tikus 🥴🥴🥴🥴
Bet suprantu, kad toks organizmas. Ir žinau, kad gimimas atpirks viską 💙