Aureja89 parašė:
Sveikos mamytes, grizom is gydytojos apziuros. Viskas kaip ir gerai, bet liepe didinti D vitamino doze, t.y. iki 1200.... nes kojytes prakaituoja ir ant pakausio pl…
Kosmosas, neduokit tiek daug be tyrimo🤯 siūlau daryti vit d tyrimą ir tada pasitarus su gydytoja spręsti, ką toliau daryt.
Mano vaikas irgi stipriai prakaituoja, net gydytoja tai pastebėjo. Pirminė reakcija jos buvo: tai duokit po du lašiukus ne po vieną, didelis vaikas, turbūt trūksta vit d, nes ir galva plokštėja. (Tas pakaušyje praplikęs plotelis irgi yra)
Sakau tai gal galim vit d tyrimą padaryt, nes simptomai tie patys ir pertekliaus ir trūkumo? Gydytoja sutiko.
Padarėm, savaitė prieš tai aišku neduodamas vit d., iki tol aš duodavau po vieną lašelį 400 tv, taip nurodžiusi gydytoja buvo.
Rezultatas 198, normos nuo 75 iki 250 (nors aš pati skaičius buvau, kad kūdikiams normos yra 75-125, o kas viršaus tai jau perteklius🤷, o iki 250 tai suaugusiųjų normos)
Gydytoja liepė vistiek duoti po vieną lašelį 400 kasdien, na bet kartais galima ir praleisti kokią dieną sakė. Nesutiko visai neduot, nes tyrimas iš kapiliarinio kraujo (iš piršto) tai tipo nėra taip tikslu kaip iš venos.
Tai duodu kaip nurodė gydytoja, bet vis knieti man kažkiek neduot ir pažiūrėt ar dings tas prakaitavimas....nes rezultatas tikrai aukštas buvo, įsivaizduokit jeigu prie tokio aš būčiau pradėjus dar kas dien po 2 ar 3 lašus duoti 🤦