Cavy parašė:
O man įdomu kaip atrodo jūsų maudynės vakarais?
Pilnai maudau į tris dienas kartą. O šiaip užpakaliukas kelis kartus dienoje, rankos irgi pagal reikalą. O vakaro maudynės tik rankos, veidukas dantukais, kojytės.
Cavy parašė:
O man įdomu kaip atrodo jūsų maudynės vakarais?
Pilnai maudau į tris dienas kartą. O šiaip užpakaliukas kelis kartus dienoje, rankos irgi pagal reikalą. O vakaro maudynės tik rankos, veidukas dantukais, kojytės.
Aguona2023 parašė:
Mamos, papasakokit kaip išvalot dantukus mažyliams? ir kaip pripratinot juos?
Aš su šepetuku be jokios pastos. Pati pavalau su vienu, kitą šepetuką duodu jam.
Dinamika26 parašė:
Sveiko, kaip sekasi su valgymu kedutėje? Mes turime ikea, ir dabar toks etapas, nu niekaip neįsodinti, nora labai vaikas valgus, bet geriau nevalgys nei joje sėdės,…
Mūsų tai be problemų, kėdutėje sėdi, valgo. Būtinai reikalauja, kad diržai būtų užsegti. 🤣😁
Matau čia visiems visko vyksta Man pasidarė labai svarbu viską gerai organizuotis ir planuotis, tuomet sklandžiau praeina visa diena.
Jei kas pamenate, pradėjom valgyti gabaliukais nuo pat primaitinimo pradžios. Tai maniškis taip ir netapo geru košės valgytoju Tai suradau nuostabią išeitį: košė (kurios nesuvalgo aišku iš ryto) + pienas + bananas + braškės ar šilauogės + medaus truputį, blenderiu. Nu toks geras kokteilis
Ir jam patinka ir man labai patinka, košės nereikia išmest ir visai nesijaučia, kad jos iš vis yra. Nors valgo tikrai labai gerai, bet kartais atsibodusių daržovių tokių kaip brokolis nebenori. Tai kitas geras derinukas kurį labai mėgsta - orkaitėje kepti sumuštiniai. Dedu bet kokias daržoves atlikusias smulkintas + špinatai, pomidorų padažas naminis ir sūris. Niekada neatsisako
Na ir dar labai smagus įvykis - baigėsi maisto mėtymas! Įdomu ar Jūsų vaikai irgi nebemėto maisto?
Rutina pas mus tokia, kad po pusryčių lekiam į lauką, ryte susiruošiam viską, pasiimu termosą su maistu, užkandžių. Grįžtam, pamiega, tada valgo namie ką pagaminu, vėl į lauką iki vakarienės. Vakarienė baigės, pasiruošimas miegui, dar pažaidžia, paskaitom knygučių (arba vietoj to maudosi vonioj) ir miegot.
Jei reiktų likti namuose tai būtų labai sunku O lauke daaaaug veiksmo.
Važiuoja su dviratuku jau pats labai gerai, net kojas pakelia kai nuo kalniuko leidžias. Tas mane labai džiugina, kad pats savarankiškai stumiasi. Važiuoja šaligatviu šalia. Tiesa dviratukų turiu du dabar, tas kurį naudoja yra su dviem priekiniais ratukais ir vienu gale. Kitas balancinis jau tik su dviem ratais, bet šis rimtesnis, jo dar pats nenori nes nulipant nuvirsta dviratukas ir jam dar truputi per didelis. Tai į lauką imu vėžimą ir dviratuką (jei nebenori įsidedu į vėžimą) + kiti 'rakandai' Jei oras nelabai šaltas tai daug laiko su smėliu žaidžia. Jei oras tikrai labai blogas su lietum, tada varom į baseiną ar į žaidimų kambarį, užsiėmimą kokį ar biblioteką.
Neturiu laiko sau ir jo nepadaugėjo. Darbų pas mus daugiau nei laiko paroj, tai šiuos kelius mėnesius vyras daug dirba (nors tai ir nėra mūsų gyvenimo moto - daug dirbti), mažai namuose būna, šiuo periodu tik minimaliai prisideda prie buities namie. Tai tik bandau įsivaizduot ką reiškia toms, kas šitoj namų-buities karuselėj sukasi vienos. Kaip bebūtų mėgaujuosi gyvenimu iš to kas yra ir kažkaip neblogai pavyksta. Tuos mažus gražius dienos elementus 'išsikerpu' ir kaip mantra 'kartojuosi mintyse'.
Ar turėjot jau principinę kovą su vaikais? Man vakar buvo pirmoji... Numėtė šakutes nuo stalo, tada paprašiau pakelti ir paduoti man į ranką. Verksmo buvo valandą... Šakutės buvo pakeltos ir vėl numestos... Paskui pakeltos ir į šiukšliadėžę išmestos... Po valandos verkimo, isterikavimo ir pan. Viena šakutė buvo išimta atgal iš šiukšliadėžės ir paduota į ranką... 🤣🤣🤣🤦Ne abi, bet jau manau šis tas🤣🤣🤣
Šiaurėsbanga parašė:
Matau čia visiems visko vykstaMan pasidarė labai svarbu viską gerai organizuotis ir planuotis, tuomet sklandžiau praeina visa diena.
Labai faina mintis dėl košės sublendinimo. Maniškė košes puikiai valgo, bet kartais lieka lėkštėje, o iš lauko parlėkus kartais taaaaaip valgyt nori,kad ohoho😁 nors užkandžių visada pasiimam, bet visko lauke būna😁😁😁 būna parkrapštyt namo neina, būna išalkus daugiau, nei maniau ir užkandžių nepakanka.
Beje, ką naudojat užkandžiams (be pieno produktų)? Gal kokių idėjų rasiu, nes mes kukurūzus lidlo (be cukraus, be druskos, tik kukurūzas, tik naudos iš jo nedaug), agurkus, slyva, obuolys, šilauogės, kokie blyniukai, jei buvo kepti, paprikos skiltelės, kukurūzo burbuokės virtos gabaliukai).
Rutina mūsų panaši, tik trumpiau lauke pabūnam, manau, nes kažkaip ilgai labai kol išsikrapštom po pusryčių😁😁😁 ir į žaidimų kambarius ar biblioteką nevarom. Reiks pažiūrėt kokių spektakliukų ir užsiėmimų. Tik nesinori kaskart mokėt po 20 eur (kai kurie tikrai labai brangūs), bet matyt reik daugiau paieškot info. Pavasarį visus "mažosios kojytės/rankytęs/nosytės" spektakliukud pažiūrėjom, bet norisi išbandyt, kas dar įdomaus mažiukams yra. Jei kas kur įdomiai Vilniuje buvot, parekomenduokit ;)
O iš tips'ų, tai tik tiek, kad nesuvalgius košės, dažnai iš jos blyniukų/vafliukų iškepu. Kai nevalgo mėsos, supjaustau didesniais gabaliukais (pailgais) ar kažkaip kitaip ir tsjp kažkokiu būdu jai pasidaro įdomu pabandyt :)))
O maisto jau senokai nebemėto. Dabar mano pupa mokinasi pasistiebt ju kuris laikas. Ir visos iltys jau beveik išlindo, tai turim neramių naktelių kartais🙈
kkiiss parašė:
Ar turėjot jau principinę kovą su vaikais? Man vakar buvo pirmoji... Numėtė šakutes nuo stalo, tada paprašiau pakelti ir paduoti man į ranką. Verksmo buvo valandą..…
As turėjau. Atrode kad jis kazkiek suprato kas vyksta ir jau buvo pradėjęs judet reikuama linkme bet as paluzau neiskentus jo verkimo 🤦😔 bet tai nieko laimejo kova o ne mūšį 🫣
kkiiss parašė:
Ar turėjot jau principinę kovą su vaikais? Man vakar buvo pirmoji... Numėtė šakutes nuo stalo, tada paprašiau pakelti ir paduoti man į ranką. Verksmo buvo valandą..…
Pastarosiomis dienomis kiekvienas veiksmas ne pagal ją yra toks - krenta, spardosi, verkia. Tokie epizodai pripažystami kaip visiškai normalūs, tai raidos dalis, bet oi sunku, sukandus dantis apsimetu lyg niekur nieko, o viduj verda viskas.
Cavy parašė:
Pastarosiomis dienomis kiekvienas veiksmas ne pagal ją yra toks - krenta, spardosi, verkia. Tokie epizodai pripažystami kaip visiškai normalūs, tai raidos dalis, be…
Aj tas tai nuolat turbut desimtis kartu per dieną, bandau nukreipti dėmesį ir kartais padeda. Bet takart tokia rimtesne buvo.
hope2 parašė:
Mes vakar sventem mėnesį laiko kaip yra pilnai nutrauktas buteliukas🥳o del maitinimo tai kazkaip dabar i kedute nesodinu nes jis ten labiau zaizdavo nei valgydavo, …
Pasidalinkit patirtimi, kaip jums sekėsi? Mano tik du kartus gauna - prieš dienos ir vakarinį miegą. Bet jau mąstau, kad reikia raukti šitą dalyką, nes jau reikia pradėti mokinti užmigti savarankiškai lovyteje, o ne ant rankų po buteliuko (ar bevalgant jei labai pavargus būna). Beto, jau pastebėjau, kad kartais iš buteliuko bando gerti kaip iš gertuvės, na tai irgi akivaizdus ženklas, kad buteliuko jau metas atsisakyti. Bet taip nepasiryžtu, nes tai reiškia, kad ne tik atsisakysim buteliuko, bet ir miego rutiną keisim. Gal jūsų patirtis padės pagaliau pasiryžti šitam žingsniui.