2025.05.19 22:18 (prieš 1 mėn.)
Aguona2023 parašė:
Atskira tema:
Mamos, sos, vis dar žindau, vaikas naktimis keliasi kas 1-2h, tad 1,5 m jaučiuosi …
Na aš irgi negaliu sakyti, kad tikrai taip yra, bet visų jūsų problemų - nuovargio, ko pasekoje ir suprastėjusių santykių su vyru - priežastis yra vaiki žindymas. Ir jūs pati nepailsit, kaip sakot bet kur ir bet kada galit miegot. O ir iš vyro pusės pažiurėkit - koks gali būti intymumas tarp jūsų, jei jūs pastoviai su vaiku. Jums reikia nutraukti žindymą, būtinai. Vaikas jau nebemažas, mp jau tikrai nebėra pagrindinis jo maistas. Kaip dieną valgo? Mp gauna ar tik įprastą maistą? Jei vis dar gauna mp dieną, pradžioj nebeduokit dienos metu. Tada kai apsipras su šiuo pokyčiu, nutraukit ir naktį. Ne visus maitinimus iš kart žinoma, bet pvz kas antrą kartą. Žinau, lengva nebus. Bet turit tvirtai laikytis, nes jeigu vaikas jaus, kad gali gauti ko nori - tai taip ir darys. Tuo labiau kad tokiame amžiuje čia tikrai yra įprotis o nebe poreikis. Vaikui daugiau artumo reikia jūsų. Man pvz pasiteisino naktį kai atsibusdavo, tiesiog pasiguldyt šalia, kad mane jaustų, bet papo neduodavau. Aišku, pradžioj buvo nepatenkinta, bet paskui suprato, kad kitaip nebus ir po kiek laiko nebereikėjo... Mano irgi kol žindžiau naktį keldavosi kas keletą val, nutraukius maitinimą, dabar atsibunda 1 kartą, arba visai nenubudus ismiega. Dar vienas patarimas - duokit migdyti ir vyrui, kad vaikas priprastų ir suorastų, jad ne tik su jumis turi miegoti. Apsišarvuokit kantrybe, pora savaičių gali būti sunkios, bet pamatysit, susitvarkys viskas - jūs pati geriau issimiegosit, turesit jėgų daugiau. Ir noras atsiras 😉
Toks gal kiek minčių kratinys, bet tikiuosi kad nors kažkas padės