Dijo parašė:
O kaip jums su apetitu rekalai? Mano zveriskas, jauciuos kaip kokia besote 🙈 baisu daros
Man ir "pagerejes", atrodo vis ko noriu ir kas ne ypac sveika. Gal kad leliai greiciau auga...
Dijo parašė:
O kaip jums su apetitu rekalai? Mano zveriskas, jauciuos kaip kokia besote 🙈 baisu daros
Man ir "pagerejes", atrodo vis ko noriu ir kas ne ypac sveika. Gal kad leliai greiciau auga...
jurgitavalaviciene88 parašė:
Sveikos mamytes šiandien buvau Kaune dare ekoskopa ir daktarė pasakė kad mano pupa permažo svorio man dar 27 o mergyte sveria 896g liepe atvykti už 3 savaičių stebė…
Jei mato kad mazas prieaugis nuo praeito karto arba turit kazkokiu kitu priezasciukodel stebi (kaip suprantu kauno klinikose buvot) tai svarbu stebeti.
Bet kontekstas lb svarbu - kokiojus su vyru svorio ir ugio.
Sveikos mamytes šiandien buvau Kaune dare ekoskopa ir daktarė pasakė kad mano pupa permažo svorio man dar 27 o mergyte sveria 896g liepe atvykti už 3 savaičių stebė…
Aš po vizito 26sav+4d., svėrė mažoji 775g. sakė, kad viskas kaip ir tvarkoje, aprūpinama maistu svarbiausia. O dažniausiai vaiko svorį lemia tėvų sudėjimas. Tai ginekologė juokėsi sako nenorėk, kad vaikas augtų pagal standartus kai pati vos 42kg tesvėrei.
Tik rekomendavo sekti judesius, ir jeigu susilpnejo vykti į priėmimą. Po valgio atsigulus ant kairio šono, per puse h mažiausiai 4-5judesiai, arba per valandą 10judesėlių.
VytauteRe parašė:
Jei mato kad mazas prieaugis nuo praeito karto arba turit kazkokiu kitu priezasciukodel stebi (kaip suprantu kauno klinikose buvot) tai svarbu stebeti.
Svarbiausia, kad stebi jus. O jums matavo virkštelės kraujotaką ir ar kraujas normaliai pumpuojasi?
Na man reguliaraus patikrinimo metu matavo tik virkštelės kraujotaką, o dar per sekanti echo( dalyvauju moksliniame tyrime) žiūrėjo ne tik ją, bet ir žiūrėjo kairėje ir dešinėje pusėje mano arterijų darbą ir kaip jos dirba pumpuodamos kraują į placenta.
Gal vertėtų užsiminti gydytojai apie tai ir paprašyti kad patikrintų abiejų kraujotakas?
Juzte parašė:
Sveikos... Kurios turejot echo siom savaitėm, įdomu kiek jūsų kukuliukai sveria?
Mano 26 sav 900 nesiekia.
O as turiu kita klausima: sia savaite buvo klinikose echo, tai mergina giliai dubenyje, tai galvos ismatuot nepavyko, bet ziociu nedengia, as su dviraciu atvaziavus, tai viska meciau. Kadangi turejus pries tai ankstyva preeklamcija tai parme krauja suskaiciavo kad tikimybe siai diena labai maza, tai nurimau. Bet tas issitatymas beramina ar kam taip yra? Nes as jauciuosi pasakiskai, tai buvo staigmena. Plius pas mane luzes dubuo, tai neatmeta galimybes ir cp., nors dabar viskas idealiai ir vandenys ir svoris. Beja, kam idomu klinikos laikosi pozicijos kas su insulinu ir augimas geras nesilaokyti 39 sav gimdymo griezto plano, jei viskas ok gali leisti ir iki 40 sav nesioti.
O jum nerekomendavo pakoreguot mitybos? Valgot uztektinai baltymu? Leliuko augimui reikia daug baltymu, todel reikia itraukti ju daugiau.
Aš irgi jau noriu valgyt, bet gal labiau stresas dėl darbo pas mane. Pasižiūrėjau nėsčiosios knygutę, tai ten echoskopijos tik 2 numatytos. Kaip čia jums tą svorį vaiko pamatuoja?
Jau teko ir įklotus į liemenėlę įsidęti, nes viena kiaurai praėjo. Aš nešioju medžiagines.
Gruodis24 parašė:
Aš irgi jau noriu valgyt, bet gal labiau stresas dėl darbo pas mane. Pasižiūrėjau nėsčiosios knygutę, tai ten echoskopijos tik 2 numatytos. Kaip čia jums tą svorį v…
2 echoskopijos turetu reiksti issamias echo, o ne kad visai neziuri. Man kas karta echo naudoja, bet minimaliai: virkstele, galvos ir slaunikaulio dydis, sirdele. Plius kai kurios is musu virs 35 m damos esam tai geriatriniai nestumai 🤣🤣🤣🤣 tai labiau stebi