Doville2024 parašė:
2340 g mano. Dviem savaitėm didesnis nei turėtų būti 🫣
Maniškė 29sav. svėrė 1.95kg, ir yra 3sav ir 4d. didesnė pagal terminą tai dėl 2 savaičių manau galite labai nesijaudinti 😊
Doville2024 parašė:
2340 g mano. Dviem savaitėm didesnis nei turėtų būti 🫣
Maniškė 29sav. svėrė 1.95kg, ir yra 3sav ir 4d. didesnė pagal terminą tai dėl 2 savaičių manau galite labai nesijaudinti 😊
Monale parašė:
Aš dabar nuskambėsiu kaip supermamytė, bet skaičiau, kad šildant avent plastikinį buteliuką išsiskiria medžiagos, kurios gali tureti neigiamos įtakos kūdikiui. Plan…
Aš gal irgi skambėsiu panašiai, bet man labai gąsdina kiek daug plastiko yra vaikams skirtuose produktuose, nes juk tie visi minkšti kilimėliai ir minkšti žaislai yra iš sintetinių audinių, kurie yra tas pats plastikas. Ir mikroplastikai paskui sukelia vaisingumo problemas, didina lėtinių ligų rizikas.
Artimiesiems sakoau, kad jei nori dovanoti drabužėlius, kad labai žiūrėtų, kad būtų tik medvilnė, vilna arba linas, be jokių poliesterių, kas turbūt blogiausia į ką galima kišti kūnelį. Pati irgi kurį laiką jokių sintetinių pluoštų drabužių, kurie liečiasi tiesiogiai prie odos, neperku. Deja, plastikai neišvengiami, tai tenka susitaikyti su plastikinėmis striukėmis ir miegmaišiais, bet bent jau maitinti norėčiau be plastikinių indų ir įrankių.
dovilee.bauzyte parašė:
Sveikos, kokie svoriai jūsų leliukiu maždaug?
Niekas nematavo nuo 12 sav. Tik nuo dvidešimtakžkelintos savaitės gimdos dugno aukštį pamatuoja, tai atitinka savaites.
Quaesitoria parašė:
Aš gal irgi skambėsiu panašiai, bet man labai gąsdina kiek daug plastiko yra vaikams skirtuose produktuose, nes juk tie visi minkšti kilimėliai ir minkšti žaislai y…
Šiaip dėl plastiko gausos tikrai sutinku... Ir aišku plastikas plastikui nelygu.... ypač nustebino lopškiukú čiužiniai. Kainos tikrai nemažos, pvz chicco next to me naujas 300 €, o kai nuvilki užvalkalà, kuris gali būti ir medvilnė... kažkoks "lievas" polestirolis susuktas į medžiagà panašià į agro plėvelę 🙄. Su miegmaišiais 2,5 Tog tas pats-užpupdai visur sintetiniai, išskyrus gal flokati vilnonį.
Pvz tikrai geras vokiškas brandas Sterntaler, miegmaišio vidus net sintetika, tik isorej del vaizdo medvilne. Tai ikisi i sintetini maisa ir guldai ant agro pleveles 🙈. O kainos dar ir kokios ...
Tai aisku visiskai to plastiko neisvengsi, bet as bent jau bandysiu stengtis kuo mažiau... Pvz tà čiužinukà į lopšį užsakysiu naujà su kokoso- lino pluošto viršum, galvoju gal net siūti miegmaišį iš natūraliú medžiagú, jei nieko nerasiu...
Pasibėdavojau biški, bet true story, mane irgi stebina, kad kai kuriú standartiniú gaminiú neina rasti prekyboj iš daug natūralesniú pluoštú...
Taip, stebiuosi, kad po mano komentaro dar manęs neužmėtė tais plastikiniais avent buteliukais
Bet mano nuomone lopšys ar koks daiktas, kuris nepapuola į kūną tai nieko, bet šildomas buteliukas, kuris skleidžia mikroplastiką ir gali papulti į pieną, o su juo kartu į skranduką - jau kas kitką.
Brangesni tie stikliniai buteliukai ir mačiau - mažiau prieinami (internetu taip, bet fizinėse parduotuvėse nemačiau - jei kas matėte Kaune - parašykite), bet manau vertinga nupirkti
Labai įdomus teiginys, kad plastikas plastikui nelygus 🤔
Siaip siais laikais susipirkti viską iš natūraliu medžiagų tikriausiai sudėtingiau nei pagimdyti 🫣 dabar net etiketėse jie taip gražiai rašo, bet pasidomėjus kas tiksliau tas pluoštas - perdirbtas plastikas😬 nežiūrėjau dar Lietuvoj, bet užsienyje bent jau su kūdikių rūbais paprasčiau nes dauguma iš medvilnės ;)
Monale parašė:
Taip, stebiuosi, kad po mano komentaro dar manęs neužmėtė tais plastikiniais avent buteliukais
Monale parašė:
Sterntaler kainos kosminės.. negalvojau, kad kokybė abejotina. Gerai, kad parašėte
Jo, mane tas ir nustebino, kad renkantis gerus, žinomus ir tikrai brangius brandus vistiek turi labai atidžiai nagrinėti...
O dėl buteliukú biški pagooglinau...
Kà manot panos? Gal esat kurį nors bandžiusios ir galit parekomenduot...?
Man tas Dr. Browns atrodo fainas, nes panašus čiulptukas į philips avent ir anti-colic.
https://www.nordbaby.com/lt/lt/product/lansinoh-stiklinis-buteliukas-kudikiui-violet-2400ml_121159
https://ecoteething.com/products/bibs-stiklinis-buteliukas-110-ml-ivory
https://www.notino.lt/nuk/first-choice-240-ml-kudikiu-buteliukas/