Spalvotuke parašė:
Nu blemba, gal jau gana skųstis tuo gliukozės tyrimu? taip suprantu, kad pikta, kad ne faina, kad apkrova ir t.t., bet net ieškant CD paprastam žmogui, nesilauki…
🙏
Spalvotuke parašė:
Nu blemba, gal jau gana skųstis tuo gliukozės tyrimu? taip suprantu, kad pikta, kad ne faina, kad apkrova ir t.t., bet net ieškant CD paprastam žmogui, nesilauki…
🙏
Rututus parašė:
Prie leukocitų rezultato rašo pilnas r.l. - nežinau ką čia reiškia 🫡
Pilnas regejimo laukas, reiskia,kad yra tiek daug leukocitu,kad ju jau net neskaiciuoja nes yra lb lb daug.
Jeigu yra uzdegimas,tai prie tokio tyrimo buna ir bakteriju/nitratu/baltymo na dar kazko kas rodo,kad uzdegimas. Jei tik leukocitai,gal isskyros, blogai paimtas slapimas.
Jusu laboratorija nerodo kokie tai leukocitai ? Nes mas mus jei automatinis buna su nuokrypiais, daro platesni,kur gali matyt ar yra gleiviu,epitelio lasteliu, jeigubir tas su nuokrypiais tada iskart padaro mikroskopini tyrima,o jame jau zmogaus alis ziuri ir skaiciuoja lasteliu kieki/bakterijas ir t.t
Filadelfija parašė:
Pilnas regejimo laukas, reiskia,kad yra tiek daug leukocitu,kad ju jau net neskaiciuoja nes yra lb lb daug.
O wow! Kokioj klinikoj lankotės? Spėju turbūt kažkur Vilniuj? Nesu girdėjus apie tokius išsamius šlapimo tyrimus, darant paprastą, bendrą tyrimą. Ar čia kažkoks kiek kitoks?
Spalvotuke parašė:
O wow! Kokioj klinikoj lankotės? Spėju turbūt kažkur Vilniuj? Nesu girdėjus apie tokius išsamius šlapimo tyrimus, darant paprastą, bendrą tyrimą. Ar čia kažkoks kie…
Kauno poliklinikoj
Ne tiesiog uzsisakau paprasta bendra slapimo tyrima, jeigu nukrypimu nera,tai buna toks paprastas atsakymas, jeigu yra tada buna dar vienas platesnis arba iskart 3 atsakymus gaunu.
Db net nuejau paziureti i paskutini kur dariausi, tai atejo du atsakymai automatizuotas,jame buvo baltymo,tao atliktas dar platesnis kur isskirta,kad epitelisnir gleives,tai reiskia,kad blogai paimtas ir pateko isskyru.
Dar pries tai darytas jau 3atsakymai nes nebuvo gleiviu,o buvo bakterijos, tai jau dare mirkoskopija rankine.
Filadelfija parašė:
Kauno poliklinikoj
Ne tiesiog uzsisakau paprasta bendra slapimo tyrima, jeigu nukrypimu nera,tai buna…
Kietai! pas mus, jei kas blogai, tiesiog paprastas lapelis į rankas ir dažniausiai pasakymas kartojam tyrimą iš naujo, niekas nesigilina ir aparatūros tam neturi, bet čia kitas Lietuvos galas
Spalvotuke parašė:
Niekas ir nesiskundžia, o tuo labiau nesako, kad yra baisu, pasakiau, kad nemalonu, kai tave tiek kartų bado. Pasidalinau kaip aš darau negeriant gliukozės ir nekeliant rizikų savo ir savo vaiko organizmui. Šitas tyrimas tiesiog yra atgyvena ir daromas tikrai ne dėl to , kad labai rūpi jūsų sveikata. Nes mūsų sveikata jei ir rūpi, tai mums patiems, o tikrai ne medicinos sistemai. Medicinos sistemai esam statistinis vienetas nešantis pinigus už kiekvieną procedūrą, skiepą ar patikrinimą, niekas nieko jums nedaro iš altruistinių paskatų.
Beje, kam įdomu atėjo idealus atsakymas, visais atvejais gliukozė tik virš 4.
Bignė1991 parašė:
Niekas ir nesiskundžia, o tuo labiau nesako, kad yra baisu, pasakiau, kad nemalonu, kai tave tiek kartų bado. Pasidalinau kaip aš darau negeriant gliukozės ir nekel…
Kaip tikiuosi kad jei dar teks laimė kartelį būti nėščia, tai nebus jau šito tyrimo,
Bet iš kitų tyrimų vistiek greičiausiai bus matyt GD, bet svarbu ne tai, o svarbu kad nereiks gert to marmalo, sedet kaip apdujus ir bijot ar čia prades rankos drebet ar ne, be to kai duria 3 kartus, o jei dar nepataiko... O dar trintis dvi valandas prie sergančių poliklinikoj ir zaraza pasigaut labai realu...
Bignė1991 parašė:
Niekas ir nesiskundžia, o tuo labiau nesako, kad yra baisu, pasakiau, kad nemalonu, kai tave tiek kartų bado. Pasidalinau kaip aš darau negeriant gliukozės ir nekel…
Aš Jus suprantu ir tai ką norėjot pasidalint, bet man iškart kyla klausimas. Jei žinot, kad tyrimas nėra geras, jei žinot, kad galima jo atsisakyti, kodėl jį atlikot? Nes man va čia ir nesueina galai. Dauguma sako, kad tyrimas negeras, bet vis tiek jį atlieka, kur tada yra problema? Neleidžia atsisakyti, nors teoriškai galimai? Bijoma atsisakyti?
Spalvotuke parašė:
Aš Jus suprantu ir tai ką norėjot pasidalint, bet man iškart kyla klausimas. Jei žinot, kad tyrimas nėra geras, jei žinot, kad galima jo atsisakyti, kodėl jį atliko…
Aš jį pasidarau su savo maistu,dėl šventos ramybės, kad būtų įrašas knygutėje ir niekas neprisiknistų, kad jo nėra. Jis nėra geras pagrinde dėl geriamos gliukozės ir jos kiekio. Pritariu jo tikrinimui su savo įprastu maistu, nes jei bus GD, tai jį parodys ir suvalgius sumuštinius ryte, o kadangi pati dirbu su moterų mityba ir žinau, kad 90% jos valgo netinkamai, ir kai kuriais atvejais GD diagnozė padeda šiek tiek joms save labiau kontroliuoti, bet ir tai ne visada🙂