amzina parašė:
Kosmosas tokia tvarka, gerai jei turi vyra, o jei viena augini ir dar ne viena vaika....🙈 o darzelio negauni po tu 18 men.....
Tai dar vyras vyrui nelygus, mano šeimoje būtų toks variantas, kaip paveiksliuke
amzina parašė:
Kosmosas tokia tvarka, gerai jei turi vyra, o jei viena augini ir dar ne viena vaika....🙈 o darzelio negauni po tu 18 men.....
Tai dar vyras vyrui nelygus, mano šeimoje būtų toks variantas, kaip paveiksliuke
Man irgi įdomu, jei vaikas gims iki rugpj 1, logiškai mąstant turi taikytis senoji tvarka, nes kaip gali taikyti naują tvarką jei ji dar nėra įsigaliojusi..😵💫 ir kaip suprantu tai dar nėra patvirtinta? Įdomu ir tai ar spės "prigaminti" darželių, kad būtų vietos visiems vaikams nuo 1,5 metų..
Neria parašė:
Man irgi įdomu, jei vaikas gims iki rugpj 1, logiškai mąstant turi taikytis senoji tvarka, nes kaip gali taikyti naują tvarką jei ji dar nėra įsigaliojusi..😵💫 ir k…
Ir man įdomu, ar išėjus į dekretą pagal seną tvarką ir į VPA išeisime pagal seną tvarką ar jau išvarys pagal naują? 🤔 Juk turėtų būti kažkoks pereinamasis laikotarpis?
O dėl grupių nuo 1,5 metų baikit juokus Dabar kaip tik naikinamos grupės nuo 1,5 m. Praeitais metais vaiką rašiau į 5 darželius. Grupė nuo 1,5 m. buvo tik 1 daržely iš jų ir į ją eilė ilgiausia iš visų grupių.
Sypsenele10 parašė:
As manau, kad VPA nauja tvarka galios tiems, kuriems VPA pradžia prasidėti turi nuo 2022.08.01 dienos. Aišku tvarka nepatvirtinta, bet su sia valdžia esu isitikinus…
Tvarka keičiasi dėl Europos Komisijos direktyvos. Kas dabar valdžioj, neturi reikšmės.
Sypsenele10 parašė:
As manau, kad VPA nauja tvarka galios tiems, kuriems VPA pradžia prasidėti turi nuo 2022.08.01 dienos. Aišku tvarka nepatvirtinta, bet su sia valdžia esu isitikinus…
O tai tu dar spėsi į seną traukinį ar jau ne? Man toks vaizdas, kad jau nespėsiu būtent su VPA. Bet kaip tada išmokas skaičiuos? Ar tas palankesnis vidurkis dar galios?
Utta parašė:
Tvarka keičiasi dėl Europos Komisijos direktyvos. Kas dabar valdžioj, neturi reikšmės.
Na taip, bet bet kokiu atveju LT isipateigoja iki tam tikro laikotarpio keisti, tai manau kad priims
Sypsenele10 parašė:
Ką čia norėjot pasakyt apie valdžią?
Lady1 parašė:
O tai tu dar spėsi į seną traukinį ar jau ne? Man toks vaizdas, kad jau nespėsiu būtent su VPA. Bet kaip tada išmokas skaičiuos? Ar tas palankesnis vidurkis dar gal…
man irgi įdomu būtų sužinoti o kaip tada išmokas mokės jeigu tu išeini į dekretą dar būnant vpa su pirmuoju
Žinote, man vis kyla klausimas, o kodėl nesikeičia tvarka dėl naujo apskaičiavimo, kai šalyje nustatomas didesnis vidutinis DU.
Suprantu, kad įstatymas reglamentuoja, bet logikos ir teisingumo neįžvelgiu.
Pavyzdžiui asmuo gauna lubas, kurios negali viršyti 2VDU, šalyje pasikeičia VDU ( didėja), o išmoka lieka mažesnė, nors buvusios moters pajamos tikrai viršijo 2 VDU, kurie jau padidėjo.
Juk moteris gyvena su vaiku ne buvusiu laikotarpiu, o išmoka esamu momentu mokama. Dviem metams paskaičiuoja, o tai gerokai į priekį.
Hipotetiškai įsivaizduokime.
Moteris, kuri prieš VPA į mėnesį uždirbdavo 4000€, bet išėjo 2021 m. kovą - gaus išmoką mažesnę nei
Moteris, kuri uždirbdavo 2500€ ir kuriai irgi priklauso lubos, bet jį išėjo į VPA 2021 m. rugsėjį ( nes ketvirtis kitas skaičiuojamas).
Nors abi VPA yra tuo pačiu metu!!!!