Mėta27 parašė:
Kuriam regione esat?
Jönkjopinge esam
Mėta27 parašė:
Kuriam regione esat?
Jönkjopinge esam
Mamytes,gal kas zinot,jei vyras turi personal number,svediskas kontraktas,man atvykus as galiu irgi tvarkytis dok.nors nedirbus svedijoj? Bet mane is lt birzos i ten perkeltu. Taip pat,jei vaiko kita pavarde,tvarkant dok.mokyklai,reikalingas tevo sutikimas? Ar uztenka,kad jis man priteistas? Ruosiames gyvent svedijoj,bet kosmosas kiek visko reik tvarkytis..
Mamytes,gal kas zinot,jei vyras turi personal number,svediskas kontraktas,man atvykus as galiu irgi tvarkytis dok.nors nedirbus svedijoj? Bet mane is lt birzos i ten perkeltu. Taip pat,jei vaiko kita pavarde,tvarkant dok.mokyklai,reikalingas tevo sutikimas? Ar uztenka,kad jis man priteistas? Ruosiames gyvent svedijoj,bet kosmosas kiek visko reik tvarkytis..
Sveikos Gal kažkuri pagelbės, turiu keletą klausimų. Šiuo metu su partneriu gyvenu Švedijoje, ir pastojau. Tačiau aš per nuotolį dirbu Lietuviškoje įmonėje, tad Švedijoje neturiu nei personnummer, nei esu registruota čia. Mano partneris dirba su švediška sutartimi, bei turi personnummer. Su Europos sveikatos draudimo kortele užsiregistravau savo komunoje pas midwife, kaip suprantu viskas bus ok su tuo, suteiks ten kitą kodą, kad galėtų mane identifikuoti be personnummer. Kaip suprantu gimdyti priims taip pat su EU draudimo kortele.
Kadangi pilnai mokesčius moku Lietuvoje, tai ir motinystės išmoka bus iš Lietuvos. Skaičiau, kad norint Švedijoje gauti motinystės išmoką, reikia būti išdirbus 240 d., norint gauti motinystės išmoką?
Klausimas, kai gims vaikas ar jam suteikts iškart personnummer? Ar nekils kebulumų su gydytojais, kad užregistruoti vaiką?
Futari parašė:
SveikosGal kažkuri pagelbės, turiu keletą klausimų. Šiuo metu su partneriu gyvenu Švedijoje, ir pastojau. Tačiau aš per nuotolį dirbu Lietuviškoje įmonėje, tad …
Sveikinimai, aš irgi Švedijoje. Manau, kad bandykit gauti personumeri iki kol gims. Turetu suteikti jeigu vyras turi.
Sveikinimai, aš irgi Švedijoje. Manau, kad bandykit gauti personumeri iki kol gims. Turetu suteikti jeigu vyras turi.
Na mes nesusutikuokę, tai nežinau ar tokiu atveju suteikia. Personumerį norėtusi turėti, kad tiesiog sklandžiau viskas vyktų
Kurioje vietoje Švedijoje gyvenate?
Futari parašė:
Suteikia, kaip sugyventinei (sambo) tik reikia pildyti popierius, kartu su vyru. Manau, paaiskinus padėtį butu dar paprasčiau. Bet garantuoti negaliu, kadangi jus dirbat LT ir mokesčius mokat ten tai dėl šito nebent kažkas kitaip. Aš link Goteborgo pusės. O jus?
Monsera parašė:
Suteikia, kaip sugyventinei (sambo) tik reikia pildyti popierius, kartu su vyru. Manau, paaiskinus padėtį butu dar paprasčiau. Bet garantuoti negaliu, kadangi jus d…
Taip, dirbu ir mokesčius moku LT, tad manau reiks kreiptis i Skatreverket dėl išaiškinimo. Aš link nuo Ghotenburg apie 120 km, netoli Skovde jei teke girdėti panašioje pusėje
Futari parašė:
Taip, dirbu ir mokesčius moku LT, tad manau reiks kreiptis i Skatreverket dėl išaiškinimo. Aš link nuo Ghotenburg apie 120 km, netoli Skovde jei teke girdėtipan…
Mes Skövdej yra facebooke grupe Skövdes lietuviai, jei ka.