Bruknė. parašė:
Mano draugei dare vakar cezari,tai sake,kad nejautra neskaudi,tik nemalonus tas audiniu atskirimas,kad juto ne skausma,bet kazkoki tai jausma.
Hmm, kazi koks audiniu atskyrimas, nieko apie tai negirdejusi, nors daug domejausi
Cezario pjūvis yra chirurginė operacija, kurios metu vaisius išimamas atlikus pjūvį per pilvo sieną ir gimdą. Skaityti
visą straipsnįBruknė. parašė:
Mano draugei dare vakar cezari,tai sake,kad nejautra neskaudi,tik nemalonus tas audiniu atskirimas,kad juto ne skausma,bet kazkoki tai jausma.
Hmm, kazi koks audiniu atskyrimas, nieko apie tai negirdejusi, nors daug domejausi
Pečialinda parašė:
O gal dar koki komentara apie spinaline nejautra? Man asmeniskai kazkodel baisiausia dalis atrodo (nors tikiu, kad nera), ar skauda kai leidzia?
pas mane prieš operaciją buvo atėjusi gydytoja ir siūlė rinktis iš dviejų rūšių nejautrų. bet aš pasakiau, kad ji turi tai nuspręsti, nes aš nieko apie jas nenutuokiu (naa, mano tokia pozicija medicininiais klausimais, kad sprendimus, kaip ką daryti, turi priimti medikas, o ne aš). tai net nežinau, kokią ten tą nejautrą darė. dūrė į stuburą. bet buvo reikalų. girdėjau, kad svarstė ir kitą variantą, jei būtų nepavykę, bet neprireikė.
dėl skausmo, tai man neskaudėjo tikrai. skaudėjo tik kai dieną prieš operaciją ėmė kraują ir kai operacijos dieną statė kateterį į ranką (nes kažkokia nevykelė tai darė). operacinėje visi medikai buvo 100 balų! svarbu tik jų klausyti, ką reik daryt.
Jurgita1988 parašė:
Viskas isgyvenama. Viskas bus gerai. Jei paguosiu man 3-as laukia vasario pabaigoje. Su pirmu turejau ekstra cp, skaudejo po, bet zvakutes ir vaistai tikrai nuimdav…
Jurgita,mes is Rugpjucio grupes😀!
Bruknė. parašė:
turit omeny patį pjūvį? man tai buvo jausmas kaip lengvas švelnus masažas. visos operacijos metu jaučiau, kad kažkas ten kažką daro, bet tik tiek. tikrai jokio skausmo.
Bruknė. parašė:
Sveikos merginos,laukiu planinio cp,ziauriai bijau,nes pirmas buvo naturalus gimdymas ir gan greitas,o dabar atrodo net sapnuoju kosmarus del artejancio CP...
Tikrai nėra ko bijoti. Na kokios 3 dienos bus sunkios, o po to greitai gerės. Aš tai siūlyčiau naudoti nuskausminamuosius, iš pradžių jų atsisakiau, o po to supratau, kad be reikalo😇 Na ir žinoma reikia vyro kartu, jis daugiausia rūpinosi dukra ligoninėje, aš pirmą parą tik maitinau.
Bruknė. parašė:
Pirma vaika gimdziau be vaistu, i ligonine atvykau 6 cm, saremiavau namuose, nes vandenys nebuvo nubege. O dabar vaikas sedi ir jau nebeapsivers, nes sikniukas issi…
Aš be proto bijojau savo planinio cp. Bet ištikro atsigavimas buvo daug lengvesnis nei tikėjausi. Penktadienį gimė apie pietus, apie 20 val pastatė ant kojų ir paliko rūpintis vaiku. Vyras jau buvo išvažiavęs namo. JU pirmą naktį savarankiškai vaiku rūpinausi. Mane norėjo jau sekmadienį išleisti, net dėl vaikiuko paliko dar iki pirmadienio. Kai grįžom, taip gavosi, kad vyras nebūdavo namuose per dieną, tai pati be jokios pagalbos be problemu vaiku pasirūpindavau, nors keisti sauskelnes reikėdavo lipti į antrą aukštą. Jeihu reiktų dar kartą cp, jau nebijočiau taip, bent jau atsigavimo dalies
Bruknė. parašė:
Sveikos merginos,laukiu planinio cp,ziauriai bijau,nes pirmas buvo naturalus gimdymas ir gan greitas,o dabar atrodo net sapnuoju kosmarus del artejancio CP...
Na manau kiekvienai skirtingai tas atsigavimas, as buvau prisiskaičiusi, kad daugumai atsigavimas greitas, nuskaisminamuju nereikedavo ir vos ne 3 para gryzus is ligonines siurbdavo kambarius. Galvojau kad ir man taip bus, bet buvo priešingai, ilgai atsigavinejau, reikejo nuskausminamuju, negalejau keisti sauskelniu, rupintis vaikilu, tik maitinti, gerai kad vyras buvo salia.
Hellobaby parašė:
Na manau kiekvienai skirtingai tas atsigavimas, as buvau prisiskaičiusi, kad daugumai atsigavimas greitas, nuskaisminamuju nereikedavo ir vos ne 3 para gryzus is li…
Na ir aš nei keičiau sauskelnes, nes rengiau, bet manau normalus tas atsigavimas. Operacija vis gi. Tikrai nesitikėjau, kad op ir jau po dienos ar dviejų varinėsiu lyg niekur nieko. Bet grįžus iš ligoninės po 5 dienų laiptais į 3 aukštą užlipau, namus jau tvarkiau.
Dėl nuskausminamųjų, tai pirmą dieną sesutės stebėjosi, kad aš jų nenaudoju. Antrą dieną pabandžiau ir pagalvojau, kad kokia durna, kad aš jų nenaudojau😀
11 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai