galadriel parašė:
O, tai jau ir vaikų dresūra užsiimi? Gal geriau šuniuką įsigyk. 🤷♀️
Gal nori kas saviške tau perleisčiau? Juk nevaldomi vaikai šiai dienai tokia mada,ane? Kuo labiau ne auklėtas tuo geriau ką ?
galadriel parašė:
O, tai jau ir vaikų dresūra užsiimi? Gal geriau šuniuką įsigyk. 🤷♀️
Gal nori kas saviške tau perleisčiau? Juk nevaldomi vaikai šiai dienai tokia mada,ane? Kuo labiau ne auklėtas tuo geriau ką ?
Vabaliukas09 parašė:
Na šiaip auklėjimas ir dresūra yra 2 skirtingi dalykai. Aij, nors gi tau kombikorma, dresūra ir šiaip viskas kas liečia vaikų auginimą yra nesuderinama.
Vabaliukas09 parašė:
Ta prasme kokios čia taisykles galioja?
Turi pritarti nes jei ne tai man tada pagal jus netinka šita bendruomenė,tai jus p…
Neskaičiau priešistorės, bet labai įdomu - ko ir kaip klauso metų vaikas?
Tipo paprašai "susitvarkyk kambarį" - ir klauso?
Tipo "laikas keltis, išsivalyk dantukus, persirenk" - ir klauso?
Tipo "čia mes suaugę kalbame, eik pažaisk, nesikišk į pokalbį" - ir klauso?
Tipo "grįžk namo lygiai 5ktą vakarienės" - ir klauso?
Tipo "gal tu pataupyk savo kišenpinigius, neišleisk saldaniams" - klauso?
Vat visiškai aš atšokus nuo gyvenimo - nu ko ir kaip klauso metinukas, ir kuo pasireiškia jo išsiauklėjimas?
fenix parašė:
Db svarbiausia kol mama mirksta telefone ji sugeba pati užsiimti ir netrukdo 🤗🥰
Lūšiukė parašė:
O waw, karalaitės vertas etiketas.
Lūšiukė parašė:
Dar ir valgyti pasidaro, nes taip išauklėta
fenix parašė:
Bet aš vistiek bandau suprasti, ko "klauso". Nes jei kažko klauso (paklūsta) - tai vadinasi gauna kažkokius įsakymus![]()
Metinukas supranta vieno veiksmo komandas: išmesk, atnešk, paduok, paimk, parodyk... ir jas noriai vykdo, o tėvai turėtų tas "komandas" duoti, nes tai vystymosi proceso dalis. Ką bendro čia turi su (iš)(si)auklėjimu, sunku pasakyt
fenix parašė:
Na maniškė pvz ne zyzia jei negauna daikto kurio negalima,ne zyzia kai laikas eiti miegoti,ne zyzia jog reik sedeti vežime kėdutėje . Leidžia ramiai virtuvėje padaryt valgyt ar net susitvarkyti namus nes sugeba tuo tarpu ramiai pažaisti vonoje leidžia nusimaudyti ,nes ramiai pasėdi kėdutėje nes niekad neišėmiai kai norėjo ir suprato jog niekas nešoks pagal tai ko užsimanė ir kad jei reikia pasėdėti tai reiškia reikia ir kitaip nebus.
Lūšiukė parašė:
Aš tel tada kai mano mergina miega,kitu laiku mes turime ką veikti įdomiau negu sedeti forume,kitaip negu tu kur visad nuo ryto iki vakaro čia mirksti. Aš tai pastebėjau jog dažnai žmones kitus žmones vertina pagal savo elgesį tai tavo tas pasakymas labai daug ką pasako apie tave ,nes reiškia tu sėdi TD nes tavo vaikai tau netrukdo ir galvoji kog ir kitos taip pat elgiasi 😀
fenix parašė:
Bet aš vistiek bandau suprasti, ko "klauso". Nes jei kažko klauso (paklūsta) - tai vadinasi gauna kažkokius įsakymus![]()
Žinoma gauna,jei paskai laikas miegoti tai ir miega nes žino jog kitaip nebus nes toks vaiko režimas,jei laikas valgyt tai valgo,man tai atrodo jog jus net nžn kas yra auklėjimas ir kokie auklėjimo metodai tinka tam tikro amžiaus vaikams,kaip ir sakiau dabar madoje vaikų neauklėti dėl to ir kyla jum tokie kvaili klausimai kaip vyksta 1,2mėn vaiko auklėjimas nes jus saviškių neauklėjate