2020.10.28 23:45 (prieš 2 mėn.)
Vabaliukas09!
Vaikui reikia suprasti savo emocijas. (būtinai!) pavyzdys:
Vaikas labai nori kažko ko negalima, tarkime šioje temoje kačių maisto. Tu žinai kad negalima ir žinai, kad neduosi, bet vaikas krenta, verkia, klykia ar net daužosi. Tu kaip mama turėtum apkabinti vaiką (jokiais būdais neduoti ko negalima), jei vaikas nesiduoda apkabinamas turi kantriai atsitūpus ar atsisėdus vaiko lygyje ir žinoma šalia jo, laukti kol vaikelis pats ateis apsikabinti, turi sėdėti ištiesus rankas kaip norėdama apkabinti ir laukti kol vaikas ateis. Tada apkabinus vaikas nusiramina, dažnai vistiek prašo to pačio ko prieš tai, bet tu kaip suaugusi moteris mokanti suprasti savo jausmus, pradedi vaikui juos suprasti, tu paaiškini, kad vaikas nuliūdo, nes jam buvo smalsu kas tai yra, bet mamytė nedavė, tu supranti kad vaikas supyko, nes jo smalsumas ir noras neįvykdyti, tu supranti kad vaikelis labai nori, bet tiesiog, dėja tu negali duoti jai to ko ji nori, nes kačių maistas yra skirtas kačiukui, kačiukas turi jį valgyti, o mūsų maistas skirtas mums. Gali pasakyti kad jeigu dės į burnytę viską kas nėra valgoma mums, gali ir pilvuką skaudėti, tu turi vaikui pasakyti, kad ją myli ir ją saugai. Taip aš manau reikia kovoti su "ožiais", bet tai yra tik mano asmeninė nuomonė, ir taip elgčiausi aš.