Leely parašė:
Mano irgi buvo 1:50 is kart genetike siule VVT sake nipt net neverta daryt
Priklauso nuo genetikes matomai, as irgi maniau, kad su tokia rizika man net nekalbes apie nipta...
Leely parašė:
Mano irgi buvo 1:50 is kart genetike siule VVT sake nipt net neverta daryt
Priklauso nuo genetikes matomai, as irgi maniau, kad su tokia rizika man net nekalbes apie nipta...
100salu parašė:
Prie tokios priscos ir neturi but siulomas nipt.Jei rizika iki250 -invaziniai. Nuo 250 iki 1000 gali but siulomas nipt.
Mano buvo apie 280,bet paprašiau vvt. Visiškai nenuramintų net gautas geras niptas. Jau nekalbu, kad laukti kiek reiktų ir kainuoja🤦♀️
Padarė vvt, kita diena jau ats buvo.
tigriuke666 parašė:
Jei rizika didele as uz vvt, nes jei niptas bus blogas tai po jo vistiek darys vvt, o jei geras niekas toliau netirs, o gali visko buti... Mano atveju kaip supratau…
Oho, čia Vilniuje?
Maskyte parašė:
Bet Jūsų vaikui sindromas kurio Nipt netiria? ar DS? Mums buvo įtarimų, kad gal kažkas bus negerai, bet aš genetikei iškart pasakiau, kad nedarysiu NIPT, ne todėl k…
Na manau, kad mes pionieriai šio reikalo, kurie ėmė kelti klausimą. Tame ir esmė. Kad parodžius priscai riziką, buvau nukreipta atlikti niptą. Kai tyriausi NIPTu, tai man davė dokumentus pasirašyti, ką jie tiria ir ten buvo nurodyta, kad mums reikiamos chromosomos pakitimus jie tiria. Jei Jūs klausiate ar mums trisomija tai ne. Mums ne trisomija. Kai ištyrė vaiką, tai parašė kiek % su tokiu pakitimu gimsta vaikų. Per pažįstamus sužinojau, kad niptas išvis tokių pakitimų net netiria. Tada man kilo klausimai kodėl jie sakė, kad tiria, jei jie netiria, tada jie atsakė, kad apgsilestauja, kad mes į tą vieną proc nelaimingųjų patekome, tada atsakėme, kad tokių žmonių ne vienas proc, o daugiau, pateikėme medžiagą, patvirtinančią, kad niptas to netiria, tai dabar jie jau patys pradėjo sakyti, kad taip, tikrai tokių dalykų netiria, kad aš buvau apie tai informuota, kiša visokius popierius, ant kurių parašo vietoje nėra mano parašų, ir sako, kad rodė man tuos popierius. Vat mes taip ir kariaujam. Aš nesakau, kad niptas yra blogas tyrimas. Bet medikai turi vertinti ar vieną tyrimą skirti, ar kitą, ar tyrimų jau pakanka, ar dar tirti.
LaMona parašė:
Na manau, kad mes pionieriai šio reikalo, kurie ėmė kelti klausimą. Tame ir esmė. Kad parodžius priscai riziką, buvau nukreipta atlikti niptą. Kai tyriausi NIPTu, t…
Visiškai pritariu, kad dauguma gavę tokį smūgį tikriausiai nuleidžia rankas, susifokusuoja į vaiką ir neieško teisybės. Mano atveju, jei būčiau žinojusi, kad Nipt patikimumas įtariamam sindromui toks žemas, tiesiog būčiau ramiau į tuos įtarimus žiūrėjusi. Nes laukiant VVT ir įsivaizdavay, kad čia jau 99% tiesa. Nes supažindinta buvau su 99% tikslumu, be jokių detalių, kad ne viskam tie 99%. O kas Jūsų atveju atsakovai? gydytojai, prižiūrėję nėštumą?
LaMona parašė:
Na manau, kad mes pionieriai šio reikalo, kurie ėmė kelti klausimą. Tame ir esmė. Kad parodžius priscai riziką, buvau nukreipta atlikti niptą. Kai tyriausi NIPTu, t…
Labai jus užjaučiu dėl tokios situacijos. Ar gerai suprantu, kad dabar ginčas vyksta tarp jūsų šeimos ir NIPT atstovų Lietuvoje? Ar gydytojų?
mimi parašė:
Mano buvo apie 280,bet paprašiau vvt. Visiškai nenuramintų net gautas geras niptas. Jau nekalbu, kad laukti kiek reiktų ir kainuoja🤦♀️
Vilniuje
Kessy parašė:
Visiškai pritariu, kad dauguma gavę tokį smūgį tikriausiai nuleidžia rankas, susifokusuoja į vaiką ir neieško teisybės. Mano atveju, jei būčiau žinojusi, kad Nipt p…
visi, kas prie to prisidėjo savo nesąmonėm t.y. ne pagal teisės aktus darydami, skirdami tyrimus ir t.t.
Apsidairyk parašė:
Daktarė sakė tyrimas geras, bet aš lyginu su kitų įmestais ir neramu darosi 🤦♀️
Kad man atrodo pas jus viskas gerai, juo labiau kad ir daktarė taip sakė😊🙏
Sveikos merginos.
Sugristu pasekot visoms, o ypac toms kurios rekomendavo ir net kontaktus suteike gydytojos genetikes. 🌺
Deja, musu susitikimas su leliuku nebeivyks. :🥺😭
Trumpai apie savo istorija:
12sav+2d. daremea Prisca genetinius tyrimus, kurio metu pastebejo, kad vaisiaus kaklo rauksle per didele t.y. 4.6, atejo atsakymai kad itariama Dauno, Patao ir kt. Sindromai 1:50.
Po daugiau nei savaites 13sav.+4d. jau buvome Genetikos centre (privaciai pas Krasovskaja) ji daug nieko nekomentuodama apie bloga ar gera ta pacia diena mane prisieme i Santariskes ir po pakartotinos apziuros padare biopsija. Sulaukeme atsakymo, kad nepasitvirtino visi sie pagrindiniai sindromai ir visos chromosomos gerai pasidalijusios - zodziu sioje vietoje viskas atejo gerai, taciau vaisiui vis vien kazkas yra ir siuo atveju nutraukti nestumo nera galimybes, nes del tu sindromu kuriu itare, jie nepasitvirtino.
Tada gydytoja pasiule paskutini varianta siusti vaisiaus, mamos ir tecio kraujo dnr i Vokietija (si paslauga mokama ir atsakymu teko laukt 3sav) Egzomos sekoskaitos tyrimui ir kaip laukeme geru rezultatu, taciau sulaukeme patvirtinancios KBG sindromo vaisiui. T.y. Genetine liga su kuria gyvent neimanoma. Tad mes pasiryzom skaudziausiam 😭😭😭 ir siai dienai lb liudna ir skaudu.. bet dareme viska kad vaisiu issaugot
Linkiu visoms, kad netektu isgyvent tai ka mes isgyvenome pastaruosius 3 menesius ir isgyvename dabar 🥺😢