2025.03.29 07:46 (prieš 2 sav.)
iddile parašė:
Va šito nežinau, nes pagal echo daugiau 5/6 dienom... nepaklausiau to.🙈
Jūsų tuomet nėštumas gali būti šiek tiek didesnis nei pagal mm, kai mano vaikas gali būti šiek tiek mažesnis. Tai jūsų registracijos data VVT labai normali. Pagal echo ir PRISCA mano rizikos labai mažos. Viską dvi puikios gydytojos pamatavo normoje. Sprando raukšlytė pagal vieną iš viso labai maža. Pagal kitą pats vidurkis. Nosies kauliukas puikiai matomas buvo ekrane net man nieko nesuprantančiai. Kilo abejonių ir man, ar reikia čia dar kažką daugiau daryti ir tirti. Gal nebereikia to VVT, visgi tai nėra tyrimas visai be rizikų? Bet amžiaus rizika tikrai didelė. 🙈 Tik nedarant VVT, nebedaryčiau jau ir nipto. Man atrodo jis vertas kai echoskope yra kažkokių kabliukų 🤔 O dar dėl tikslumo... Turiu vieną vyresnę pažįstamą moterį, kuri gavo geriausią įmanomą priežiūrą mūsų mieste kai laukėsi. Ji nėjo į polikliniką, o lankėsi pas gerą ginekologę privačiai. Tikrai netikiu, kad nedarė NIPT, nes gyvena gerai ir šeima nėra religinga, kad tokių tyrimų vengtų. Tačiau vaikelis jos gimė su sunkiu sindromu, neįgalus
Neprisimenu, koks tai sindromas, bet pasakojo, kad sindromas. Jei nežinočiau šios istorijos turbūt nebegalvočiau apie tolimesnius tyrimus. Tos gydytojos sako, kad gal tas VVT kaip ir nebūtinas... Bet... 🙈
Aš irgi norėčiau klausti kieno nors, kas žino atsakymus, kaip pasielgti mano atveju. Kad viskas gerai mums sakė dvi geriausios šalies gydytojos. Vyras sako, daryk kaip išmanai. Kad būtų taip lengva nuspręsti..