kristiana1980 parašė:
taip, daro. Tik neišplestinius.
Keista, nes mane konsultavo synlabe, kad daro isolestyni ir dvynukams, tik jei bus rasta trisomija ar kitą bėda, negalima bus pasakyti kuriam vaikui.
Reiks dar pasitikslinti.
kristiana1980 parašė:
taip, daro. Tik neišplestinius.
Keista, nes mane konsultavo synlabe, kad daro isolestyni ir dvynukams, tik jei bus rasta trisomija ar kitą bėda, negalima bus pasakyti kuriam vaikui.
Reiks dar pasitikslinti.
kristiana1980 parašė:
Man atrodo rimtesnis rodiklis - kraujo tyrimas. Bet tai man. Del to as po NIPT (zinant, kad jis netiria visu DS atveju) vis tiek darysiu PRISCA. Ir jau po to vertin…
Sveikos. Manau nipt patikimiau nei prisca, nes prisca pakitę rezultatai gali būti dėl toksikozes (hcg), kitas rodiklis (pamiršau pavadinimą) dėl priešlaikinio gimdymo rizikos, preaklamsijos, dar amžiaus rodikliai. O nipt rezultatų neįtakoja šie veiksniai. Aš dariau nipt ir norėjau dar prisca. Bet buvo karantinas ir niekas netyrė nors ir 36, tik nuo 40 metų tuo metu siuntė genetikams. Ėjau pas Benušienę privačiai tai sakė neprisigalvoti su to prisca, tikrai nereikia jei ECHO geras ir nipt geras. Aišku dar ligos istoriją irgi vertina individualiai. Vistik atveju kai prisca klysta yra daugiau nei kad niptas. Manau svarbu geras genetikas kuris nepraleidžia detalių ir aparatūra gera ECHO.
wonder parašė:
Kuo tikėti - ar tik kraujo tyrimo tikimybe 1:60, ar kombinuota su echoskopu 1:830. Rizikos skirtumas ryškus. Paklausus gydytojos, tiesiai neatsakė. Labai abejoju, k…
Kaip jau rašiau, mano skaičiai panašūs, esu užsiregistravusi VVT. Man genetikė irgi pateikė du scenarijus. Nėra tikresnio rezultato, nes abu jie nėra tikslūs 100 proc. Lemiamas apsisprendimas turi būti nulemtas tolimesnių veiksmų. Jei bet kokiu atveju gimdysite, gal nėra tikslo daryti VVT. Ir sutinku su Jumis, kad amžius daug lemia skaičiuojant riziką.
wonder parašė:
Kuo tikėti - ar tik kraujo tyrimo tikimybe 1:60, ar kombinuota su echoskopu 1:830. Rizikos skirtumas ryškus. Paklausus gydytojos, tiesiai neatsakė. Labai abejoju, k…
As siulyciau pirmiausia nueiti pas Genetikus ir tada su jais nuspresti. Mano situacija buvo, kad mano gine, kai dare echoskopa blogai paziurejo sprando rauksle, nes sake, kad ji 1,1 ir kad vaikelis auga kaip turetu, nors buvo pries tai savaite atsilikes, bet pries darant nipt pasake, kad pasivijo ir kad viskas labai gerai. Pasidariau Nipt ir gavau labai prastus rezultatus. Nuejus privaciai pas genetikus, jie iskart patvirtino nipt rezultatus, nes ten viska paziurejo ir sprando raukslele buvo 7,7 ir vaikelio atsilikimas irgi buvo uztiksuotas. Tai tikrai rekomenduoju eiti pas genetikus. Man labai patiko daktare Beniusiene.
Sveikos būsimos ir esamos jau mamytės, kreipiuosi į jus su didesne patirtimi nei aš man pagal mėnesines penktadieni buvo 8 sav., o gydytoja echoskopo metu pasakė, kad rodo 6 sav + 2 d. Gal galite patarti pagal ką mėnesines ar echoskopą skaičiuoti savaites registruojantis atlikti NIPT tyrimą ir echoskopą 11 sav- 13 sav 6 d. ???
Heidisa parašė:
Sveikos būsimos ir esamos jau mamytės, kreipiuosi į jus su didesne patirtimi nei ašman pagal mėnesines penktadieni buvo 8 sav., o gydytoja echoskopo metu pasakė…
Paprastai visi skaiciuoja pagal menesines; echo skaiciukais gb taip, kad pasivys mazylis ir neatrodys -2 sav.
Mistka parašė:
Paprastai visi skaiciuoja pagal menesines; echo skaiciukais gb taip, kad pasivys mazylis ir neatrodys -2 sav.
Tik gal vertėtų neskubėti ir nueiti ne 11 savaitę, o labiau 12 ar 13, kad galėtų jums atlikti reikiamus matavimus
Astra parašė:
Tik gal vertėtų neskubėti ir nueiti ne 11 savaitę, o labiau 12 ar 13, kad galėtų jums atlikti reikiamus matavimus
Va- pritarciau. ko gero lb teisingas pasiulymas. Juk vizitui duodamas "langas", nera butina rasytis butent ta savaite.
As pati "isiprasiau", kad mane priimtu, jes buvo atostogu metas, klause tik menesiniu datos ir skaiciavo pgl tai.
Astra parašė:
Mistka parašė:
Va- pritarciau. ko gero lb teisingas pasiulymas. Juk vizitui duodamas "langas", nera butina rasytis butent ta savaite.
Ačiū už patarimus. Užsirašiusi kai pagal mėnesines bus 12 sav ir 5 dienos, tai manau tinkamas laikas