Saulee parašė:
Jokių saldumynų nieko apart avietės ir trys obuoliai per savaitę suvalgyti,
Dabar dariaus grikių kotletus ziuresim kaip sureaguos
Va va namie man grikiai nesukeldavo cukraus, čia ligoninėje viršydavau normas
Saulee parašė:
Va va namie man grikiai nesukeldavo cukraus, čia ligoninėje viršydavau normas
inusiukas parašė:
Va va namie man grikiai nesukeldavo cukraus, čia ligoninėje viršydavau normas![]()
Aš šią savaitę bandausi su maistu,bet jei nepavyks gausiu leistis insuliną
Saulee parašė:
Asmeniškai man, tai grikiai labai kelia cukrų.
Gintara parašė:
Asmeniškai man, tai grikiai labai kelia cukrų.</blockquoteo tau lļĮ tai jei kelią grikiai reiskias po valgio praėjus dviem valandoms turi viršyti 6.8?
inusiukas parašė:
O kiek laiko tikrinates cukrų? Jei nesenai dar, tai neskubėkit insulino leistis.
Trys savaitės,dvi kokias savaites matavausi tik rytais,sulaukiau endokrinologo tada liepė matuotis 4 k.dienoje
Taip, pradžioje aš kai pradėjau matuotis tai irgi 4 kartus. Ir žiūrėjau nuo ko kylą, tą ir išbraugdavau iš menių. Darykit SAULEE ritmą. Kelkites visada sakykim 8ryto pasimatuojat. Papusryčiaujat įvesdami anglevandenių. Žvz riekė duonytės, o jei kelia duonytę nusipirkit yra duoniuku tokių imesiu foto. Ant viršaus keptas ar virtas kiaušinis su krienais pvz ar lašišą sudytą ar rukytą, o gal kitokia žuvytę, ne kilogramą suvalgysit. Plius kokių daržovių agurkas pomidoras ar kažkas panašaus kas patinka plius kokia kavytė saldinta medum ar klevu sirupu arba stevia. Aišku skoniai skirsis. Ar arbata kas jums patinka. Po 2h tikrinates. Jei ok reiškias ok. Bet gaunat ir anglių ir baltymų. Po to kažką užkandžiaukit, kad ir varškę su uogoom, vaisių kokteilis aš pvs net sausainiu sulesdavau nes saldžiai norių nors užmušk. Ir db pietūs ruoškites ar mėsytę su daržovėmis, garinkite, gal jums keptas maistas netinka jis kelia cukrų. Tai sakykim va pietūs jau būtų kokia 14h pavalgot po 2h tikrinates. Ir vėl kažką užkandžiaujat pvz salotų, bet be padažš tų pirktinių, jokių majonezų ar riebios grietinės. Paskuj vakarienė kokia 18h kaip jums patogu, o vakarienei kokia žuvį su daržovėmis orkaitėje kepta. Kiaušinienė, ammm kad ir varškės apkepas, bet be manų kruopų, darykit su kokoso miltais. Po 2h tikrinates. Jei jaučiat, kad alkana sugriaužkit, kad ir riešutų ar išgerkit stiklinę kafyro. Aš vakare dažniausiai valgydavau pomidorų, svogūnų ir graikiško jogurtu druskytės ne daug ir pipiruko. Ir kiekvieną dieną stenkites palaikyti tą rutiną mityboje. Susiskirstikite visą dieną.
Saulee parašė:
Tai suprantu kad man teks kraustytis į Kauną gimdyti, kažką endokrinologe minėjo kad reikią pasirodyti ginekologui užsiregistruoti neįmanoma,gal ir tuo klausimu gal…
Jei su insulinu, taip reiks, jei išsisuksite su dieta nereikės. Bet su gd priežiūra va mane suntinėjo į Kauno klinikas arba galima būvo į santariškes į Vilnių lėkti.