Gudobelė parašė:
5.9 neparyškintas tik dėl to, kad nenėščioms tai dar norma. Bet tas 5.0 po valandos keistai atrodo.
Aš galvoju, ar galėjo stresas ir varinėjimas mane iš klinikos pirmyn atgal paveikti rezultatus?
Gudobelė parašė:
5.9 neparyškintas tik dėl to, kad nenėščioms tai dar norma. Bet tas 5.0 po valandos keistai atrodo.
Aš galvoju, ar galėjo stresas ir varinėjimas mane iš klinikos pirmyn atgal paveikti rezultatus?
Amėja parašė:
Aš galvoju, ar galėjo stresas ir varinėjimas mane iš klinikos pirmyn atgal paveikti rezultatus?![]()
stresas gali, o kiek tu pati linkusi į stresą dėl tokių dalykų? aš pvz net nenėščia esu viršijusi gliukozės normą, bet tada buvau ir praktiškai nemiegojus visą naktį, labai pergyvenau dėl kitos ligos, pakartojus tyrimą jis buvo jau normose. kita vertus, jeigu nuolatos stresuojama, tai čia irgi rizikos veiksnys CD
Leyla parašė:
stresas gali, o kiek tu pati linkusi į stresą dėl tokių dalykų? aš pvz net nenėščia esu viršijusi gliukozės normą, bet tada buvau ir praktiškai nemiegojus visą nakt…
Sunku pasakyti, kiek stipriai esu į tai linkusi. Iš esmės, nėštumo metu jaučiu, kad dažniau stresuoju, daugiau nervuojuosi ir pravirkstu, labiau apkraunu save visokiomis mintimis. Šiąnakt, tarp prabudimų į wc užfiksavau, kad sapnavau visą laiką reikalus susijusius su GD 🤦🏼♀️ ką valgau, kaip matuoju ir pan, nors dar nieko nedarau.
Amėja parašė:
Aš galvoju, ar galėjo stresas ir varinėjimas mane iš klinikos pirmyn atgal paveikti rezultatus?![]()
Stresas kelia cukrų, lakstymas (fizinė veikla) mažina cukrų. Bet juk visos nėščiosios dabar šitaip tiriamos, kad nepasigautų ko iš kitų prie kabineto sėdinčių.
Gudobelė parašė:
Stresas kelia cukrų, lakstymas (fizinė veikla) mažina cukrų. Bet juk visos nėščiosios dabar šitaip tiriamos, kad nepasigautų ko iš kitų prie kabineto sėdinčių.…
Kad ne visos. Nemažai kam paskiria patalpas laukimui tarp kraujo poėmių. Na, bet nesvarbu Vyras parvežė gliukomatį mokysiuosi naudotis juo
Įdomų rodiklį atradau: https://anteja.lt/hba1c-glikuotas-hemoglobinas parodo cukraus kiekio kraujyje 2-3mėn vidurkį. GD diagnozuoti netinkamas, bet gali rodyti dietos ar insulino valdymo kokybę, pvz po gimdymo kažkada pažiūrėti. Klausiau vieną paskaitą, tai rekomendavo šitą rodiklį, nes parodo ne vienkartinį gliukozės matavimą ryte, bet 2-3mėn
Leyla parašė:
Įdomų rodiklį atradau: https://anteja.lt/hba1c-glikuotas-hemoglobinas parodo cukraus kiekio kraujyje 2-3mėn vidurkį. GD diagnozuoti netinkamas, bet gali rodyti diet…
Aha, jį endokrinologai naudoja nestopiai dietos besilaikantiems diabetikams prigauti. Tiems, kurie linkę laikytis dietos tik prieš matavimus. Bet jis rodo tokį visa ko vidurkį, nerodo pavienių gliukozės šuolių, o vaisiaus kasos būklė priklauso ir nuo jų. Mūsų atveju daugiausia naudos iš dietos, reguliarių matavimų namie ir 36 sav. echoskopijos. Jei ginekologas pasako, kad viskas OK, ir insulino nevartojat, paleidžia laisvai ganytis ir gimdyti kada ir kur nori, kaip ir visas kitas GD neturinčias O po gimdymo visoms turėjusioms GD vis tiek periodiškai priklauso gliukozės toleravimo testas. Na bent jau aš taip supratau. Pataisykite, jei nusišneku.
Gudobelė parašė:
Aha, jį endokrinologai naudoja nestopiai dietos besilaikantiems diabetikams prigauti. Tiems, kurie linkę laikytis dietos tik prieš matavimus. Bet jis rodo tokį visa…
Nežinau, kuris GL testas priklausys po gimdymo, kažkas tikrai priklausys, bet man nuoširdžiai pasidarė įdomu, ar neturiu šiaip polinkio į CD. Klausiau paskaitos, kur buvo toks kontekstas, kad metinis bendras kraujo tyrimas gali neparodyti prasidedančios pre-diabetinės būsenos, nes tiesiog bus geras rytas ir pavyks patekt į normas, o toks tyrimas tarsi turėtų būti tikslesnis, labiau parodantis tendencijas. Taigi, jeigu nepamiršiu, tai manau pasidarysiu prie progos.
Leyla parašė:
Nežinau, kuris GL testas priklausys po gimdymo, kažkas tikrai priklausys, bet man nuoširdžiai pasidarė įdomu, ar neturiu šiaip polinkio į CD. Klausiau paskaitos, ku…
Na tuomet gal ir būtų įdomu pasitikrinti.
Aš nusiteikusi ir pagimdžiusi laikas nuo laiko gliukomatį išsitraukti, kad ko nepražiopsočiau.
Amėja parašė:
Na man irgi pirmas norma, antras norma, tik trečias sukilęs. 😊