Amėja parašė:
Nea, tokio matavimo aš iš viso neturėjusiechoskopu matuoja leliuko pilvo dydį
![]()
Aa aišku, man kiekvieno vizito metu matuoja gimdos dugną ir žymi toje lentelėje kur nėsčiosios kortelėje yra🙂
Amėja parašė:
Nea, tokio matavimo aš iš viso neturėjusiechoskopu matuoja leliuko pilvo dydį
![]()
Aa aišku, man kiekvieno vizito metu matuoja gimdos dugną ir žymi toje lentelėje kur nėsčiosios kortelėje yra🙂
Sunshine2 parašė:
Tai jum gal dar padarys pries termina ta paskutine diena echo ir tada nuspres, bet jei tendencijos nebuvo i didziaja puse ir cukrus buvo normose, tai gal neturetu b…
Aš tikiuosi, šiaip mano ginė ne genetikė, ji retai žiūri echo... realiai tik pradžioje žiūrėjo
As cia taip pusiau i tema. Bet ka manote, ar protarpinis badavimas yra sveika ir gerai (zinoma, ne nestumo metu!)? Pries nestuma buvau labai susidomejusi juo, kaip svorio metimo budu, nes nu dabar ziauriai populiaru ir praktiskai visos ta naudoja. Bet dabar susidurus su GD ir emus dar labiau dometis sveika mityba, kazkaip susidariau nuomone, kad istikruju tai labai negerai ir kenksminga? 🙄
Leyla parašė:
mama2021 o tau, primink, ką nors sakė ginė dėl gimdymo skatinimo, kada skatintų? kada tau kokį paskutinį svorį vaiko nustatė?
Kai registravausi į ligoninę gimdymui, man ten pasakė, kad termino dieną guldys, nes turiu GD. Poto tą patį patvirtino ginė, nes sakė, kad kartais neužaugtų didesnis vaikelis. O svorio nežinau 😭 paskutinį sykį tiksliai nepavyko išmatuoti, nes nepagavo šlaunikaulio, bet sakė pilvukas geras. Trečiadienį eisiu pas ginekologę, bus 38+6. O kaip tau?
Junique parašė:
As cia taip pusiau i tema. Bet ka manote, ar protarpinis badavimas yra sveika ir gerai (zinoma, ne nestumo metu!)? Pries nestuma buvau labai susidomejusi juo, kaip …
GD nelabai gerai, bet CD sergantys neretai naudoja protarpinį badavimą ir tai jiems padeda. Įdomi ir plati ta mitybos tema giliai nesidomėjau, bet jeigu protarpinis turima omeny, kad per tam tikrą mitybos langą "valgau bet ką", tai nemanau, kad sveika... o kažkiek valandų pailsėti nuo maisto ar net iškrovos dienos lyg ir gerai
mama2021 parašė:
Kai registravausi į ligoninę gimdymui, man ten pasakė, kad termino dieną guldys, nes turiu GD. Poto tą patį patvirtino ginė, nes sakė, kad kartais neužaugtų didesni…
Eisiu pas ginę 39+6, bet ji sakė neleis pernešiot, aš tuo metu nepaklausiau, ką ji tiksliai turi omeny, tai dabar smalsu. Ir aišku smalsu GD praktikos DE
Laukiancioji2021 parašė:
Labas rytas 🙏
Na; man su tuo cukraus matavimu kazkokia mistika, jei atviraiprasibudau …
Jau buvau rašius, bet dar kartą parašysiu. Buvau susisiekus su Contour plus atstovais. Sakė, normalu, kad paklaida 0.5. Kalbėjau su endokrinologe dėl įvairių skirtumų matuojant. Tiek Contour plus atsotvas, tiek ir endokrinologė sakė, kad tiksliausias matavimas yra rytinis. Geriausia matuoti tik atsikėlus ir nusiprausus rankas. Didelis skirtumas gali atsirasti ir jei pirštą primaigot t.y. į kraujo lašą patenka plazmos.
Leyla parašė:
GD nelabai gerai, bet CD sergantys neretai naudoja protarpinį badavimą ir tai jiems padeda. Įdomi ir plati ta mitybos temagiliai nesidomėjau, bet jeigu protarpi…
Protarpini turiu omeny, kai badaujama ir nevalgoma. Bet dabar susidariau ispudi, kad tas badavimas kaip tik negerai, ir organizmas pradeda tada is geru dalyku gamintis blogus. Nors as tos nuomones, kad nebutina tureti GD, kad kazkas butu kitaip sveika ar ne. GD mityba yra tiesiog bendrai sveika ir gera manau kiekvienam, todel ir iskilo klausimas kazkaip apie ta badavima kuriuo buvau susizavejus, na ir ateity po nestumo vistiek turbut vel reiks gryzti prie svorio
Agne_S parašė:
Jau buvau rašius, bet dar kartą parašysiu. Buvau susisiekus su Contour plus atstovais. Sakė, normalu, kad paklaida 0.5. Kalbėjau su endokrinologe dėl įvairių skirtu…
As kai tikslinausi gydytojos ir dietologes apie rytais skirtingus rezultatus, sake nera skirtumo. Normalu, kad pajudejus minimaliai tas rodiklis krenta. Juk raumenu darbas turi itakos, todel ir po maisto rekomenduojamas judejimas ir su GD fizine veikla apskritai. Man sake reiskia organizmas susitvarko ir tai svarbiausia.
Nors logikos matau, kam tada ir dietos skiriamos ir judejimai po maisto kada matuojama, kaip gydytoja sako tada galima vertinti visus rodiklius be gerinanciu faktoriu kuriuos naudojame specialiai ir visas daryti ligonemis
Leyla parašė:
GD nelabai gerai, bet CD sergantys neretai naudoja protarpinį badavimą ir tai jiems padeda. Įdomi ir plati ta mitybos temagiliai nesidomėjau, bet jeigu protarpi…
Na va kaip įdomiai, kitoms leidžia Lietuvoj pernešiot, kitoms ne. O čia DE kai daugiau nieko nepažįstu kas turėtų GD, tai net nežinau kaip kitur, gal irgi įvairiai. Šiaip bijau to skatinimo, bet ir nenoriu pernešioti. 😄
mama2021 parašė:
Na va kaip įdomiai, kitoms leidžia Lietuvoj pernešiot, kitoms ne. O čia DE kai daugiau nieko nepažįstu kas turėtų GD, tai net nežinau kaip kitur, gal irgi įvairiai.…
Aš aišku irgi norėčiau naturalios pradžios, bet kas garantuos, kad iki 41sav prasidėtu, gal vistiek skatint reikėtu.
Leyla parašė:
Aš aišku irgi norėčiau naturalios pradžios, bet kas garantuos, kad iki 41sav prasidėtu, gal vistiek skatint reikėtu.
Tai va 😕 na bet linkiu ir tau, ir sau, kad užsimanytų tie mūsų bernužėliai ankščiau išlysti 😄