V J J parašė:
Taip per pilvo sieną.
Aš turiu lašinių, pilvuką ir cp darė, susiuvo labai gražiai, siūles ištraukė po penkių dienų, viskas puikiai sugijo, taip kad nebijokit 😊
V J J parašė:
Taip per pilvo sieną.
Aš turiu lašinių, pilvuką ir cp darė, susiuvo labai gražiai, siūles ištraukė po penkių dienų, viskas puikiai sugijo, taip kad nebijokit 😊
Ermelinda parašė:
Ačiū už palaikymą ir kad nuraminot. 🥰 Nes aš tai fantaziją oho kokia turiu. 🙈
Dar laikysiu kumščius, kad apsiverstų, na bet jei ne tai ne bus cp. Išgyvensiu juk ne aš pirma ir ne paskutinė su cp 😊
Čia dar aš taip save motivuoju.
Bet labai didelis ačiū, kad pasidalinote 🥰
Mėtameškinija parašė:
Gal turėsite įžvalgų ir patarimų 🙂 Ryte suvalgiau skrebutį su voveraitėmis ir gabalėlį sūrio pyrago. Paskui pajudėjau apie 20 min. Po valandos rodiklis buvo 6. Po d…
Visas maistas galiausiai virsta gliukoze, tai riebalai lėčiau, nei angliavandeniai, nes ten visokie biocheminiai mechanizmai užtrunka, bet jei daug ir labai riebaus maisto valgoma, tai tas gliukozės pakilimo spyglys gali būti ir po dviejų ir trijų valandų.
Quaesitoria parašė:
Visas maistas galiausiai virsta gliukoze, tai riebalai lėčiau, nei angliavandeniai, nes ten visokie biocheminiai mechanizmai užtrunka, bet jei daug ir labai riebaus…
Tikrai taip, pvz. endukronologė minėjo, kad taip su bulvėmis yra, jos skaidomos lėčiau, todėl gali būtų, kad nebus staigaus šuolio po valandos, bet po 2 val. pakils.
Mano atveju maistas buvo saugus: grūdų duona, grybai, sūrio pyragas jei būtų užkėlęs, tai po valandos, ne po dviejų. Kitas dalykas, kad praktiškai po 8 min. vėl staigiai krito. Tai nurašau gliukomačio pokštui.
Vieną kartą po šventės, kur daug užkandukų buvo, miksavau - tai po dviejų val. buvo 6,7 , po dar 20 min. 7,4, po pusvalandžio 7,2. Čia jau ryškiai supratau, kad nespėja gliukozė mikso skaidyti ir nebekartoju tokių eksperimentų.
Mėtameškinija parašė:
Tikrai taip, pvz. endukronologė minėjo, kad taip su bulvėmis yra, jos skaidomos lėčiau, todėl gali būtų, kad nebus staigaus šuolio po valandos, bet po 2 val. pakils…
O taip, gliukomačiai kartais tokias pievas rodo. Man vieną rytą 30,2 rodė, antrą kartą 17,1, trečią jau 5,2 prieš tai jis buvo iškritęs iš rankų ir gerokai pasirideno per kambarį, tai pagalvojau, kad susitrenkė.
Dėl maisto, aš galvojau kad daug valgau. Bet ligoninėje gavau maistą "pritaikyta turinčioms GD". Bulvių košė su kotletu, na gerai man bulvės niekada nekėlė, bet tai koks kiekis viso to nesugebėjau suvalgyti nei pusė porcijos, čia pietus buvo. Vakarieniai gavau grikių košę sumaišyta su mėsyte ir daržovėmis. O vat grikių negalėjau anksčiau valgyti labai keldavo ir čia dar nakčiai juos gavau. Bet kadangi man cukrus susitvarkė jau, kaip kažkas rašė organizmas pasidavė. Tai ryte cukraus matuoklis parodė 4.5 matavau antra karta nes galvojau nesąmones rodo tai antras buvo 4.4
Bet vistiek, mane labai nustebimo maisto kiekis ligoninėje ir dar dietinis skaitėsi 🙈
Varanavičienė kietas riešutėlis. sako kokie pieno produktai prie diabeto a pablūdot ? Kazeinas neleidžia gliukozei skaidytis taip kad griežtai pieno produktus užrišo nu ir kruopų, šiaip sakė galima lęšius, kanapių sėklas, sezamo sėklas, chia, ir šiektiek žaliųjų grikių, sorų, nes visose kitose yra daug gliuteno, kuris irgi trugdo gliukozei tvarkytis. Lėkštėj kai įdėtos daržovės mėsa bulvės, pirma suvalgyti daržoves, po to mėsą, po to bulves. Grįžtu vėl prie matavimosi po maisto, gavau insuliną. Nėr tragiškas tas cukrus, bet faktas, kad vistkek reik mažinti. Sakė jau geriau numušt iki 4-5, ,negu kad būt ant ribos. Palei tai kiek man karšta , ir muša prakaitas gavau echo skydliaukės o ji didelė ir daug mazgų, tai pasidariau dar kažkokius kraujo tyrimusm Žodžiu kaip turėjau bėdu su kasa ir virškinimu tai galimai man čia bėdelių yra ir ne su nėštumu susijusių. Kažkaip taip 🫣
Tik Jocienė sakė, kadangi po maisto mano geras, o rytinis blogas ilgo veikimo vieną kart vakare leistis, o Varanavičienė išrašė tris kart dienoj greito veikimo... ir nenurodė pavadinimo tai likau dar be insulino trim dienom, nes vaistinė su ta veikliąja medžiaga mato penkis skirtingus insulinus ir neaišku kurių reikia :/
arisioks parašė:
Varanavičienė kietas riešutėlis. sako kokie pieno produktai prie diabeto a pablūdot ? Kazeinas neleidžia gliukozei skaidytis taip kad griežtai pieno produktu…
Ką žinau, jei dieną organizmas susitvarko su gliukoze, ar reikia taip griežtai visus pieno produktus riboti? Kefyras, grietinė, varškės sūris. Tai tada trūkstamus elementus vitaminais sintetiniais užkišti?
Na nebent jūsų cukrus visada ant ribos būna...
Sveikos, kaip jūsų savijautos? Vakar toks "prispaustas" oras buvo, lyg tvanku miegoti, paprakaituoju kiek naktim... antra para rytinis cukrus ant ribos man (5,2), jau virš mėnesio su 12 vv gyvenau, 31+5 savaitės, laukiu kada čia cukrus pradės kristi, o jis man matai nori ties riba laikytis 😃
Ar dar kam nors reikia keltis dozę panašiose savaitėse? 🙂
Mėtameškinija parašė:
Sveikos, kaip jūsų savijautos? Vakar toks "prispaustas" oras buvo, lyg tvanku miegoti, paprakaituoju kiek naktim... antra para rytinis cukrus ant ribos man (5,2), j…
As dabar sergu koseju gerkle skauda tai rytinis 5.1-5.2 nors paprastai 4.5-4.7