2025.04.11 16:34 (prieš 2 mėn.)
ylatyla parašė:
ne, neskaiciuoju, įsivaizduoju, kokia čia vargo vakarienė...Gal reiktų riebalus kokius , baltymus gyvulinius ribot? o kaip skaičiuojat? pagal lenteles? aš išvis nie…
Taip, reikėtų juos riboti ir valgyti mažai. Ypač vakare. Geriau po nedaug pirmoj dienos pusėj. Mano rytiniai rodikliai susitvarkė ėmus ribot juos. Šiandien pvz ryte 4,6 mmol. Stebuklingai dingo diabetas. Daugumos diabetologių patarimai yra nieko verti. Pradėjus valgyti ilgųjų angliavandenių ir kokių tik noriu vaisių, rodikliai ryto susitvarkė per keletą dienų. Pirmą antrą dieną norėjosi mėsos, nes visas mano maistas jau nemažai metų buvo šių dalykų pagrindas. Kai suvalgot per daug baltymų jums gamina naktį gliukozę kepenys iš jų gliukoneogenezės būdu. Baltymai yra lėtas kuras, o pirminis energijos šaltinis visada yra angliavandeniai, kuriuos kūnas naudoja pirmiausia. Taip pat gyvuliniai riebalai kažkiek blokuoja insulino išsiskyrimą. Endokrinologė man šito nesakė. Tik lingavo galvą "kad čia hormonai". Beje, ir Contour plus elite rodmenys, kuomet yra virš 5,2 mmol kokių, gali būti tikrai labai netikslūs... Kai rodo žemiau 5, galima pasitikėti. Man permatavus po valgio iš to paties kraujo lašo, kai aukštesni rodmenys, rezultatas gali skirtis net 0,5.