SweetLemon parašė:
Sveikos!
nuo 33 sav. belikęs 0.9 cm + piltuvėlio formos. vis dar vaikštau ir jau labai laukiu pabaigos 😀
SweetLemon parašė:
Sveikos!
nuo 33 sav. belikęs 0.9 cm + piltuvėlio formos. vis dar vaikštau ir jau labai laukiu pabaigos 😀
SweetLemon parašė:
Sveikos!
Nuo 16 savaites ar anksciau piltuvėlio formos kaklelis, paskui 24sav.nutraukiau progesterona. 28sav.pamate kaklelį 1,6 (prieš tai virš 3 cm.buvo). Paguldė į ligoninę, subrandino plaučius, paskui paleido ir nešiojau bei saugojau. O dabar panele nebelenda lauk 🤣 Jau 40+5, rytoj skatins 🙈
Peledux parašė:
Oho!!! 😳 Tai jūs vaikštote ar gulite?
Passion fruit parašė:
Nuo 16 savaites ar anksciau piltuvėlio formos kaklelis, paskui 24sav.nutraukiau progesterona. 28sav.pamate kaklelį 1,6 (prieš tai virš 3 cm.buvo). Paguldė į ligonin…
Nieko nesuprantu, kaip čia taip, tai gal aš be reikalo guliu, pliusuoju dienas, jei čia taip nesikrapšto tie leliukai 🙈
Gulėti visą laiką nereikia, bet nekilnoti daiktu, nepervargti, daugiau ilsėtis ir nusiteikti pozityviai. Vaikas jau beveik pilnai išnešiotas 🥰
Esmė tame, kad čia labai individualus dalykas ir kaip bus niekas negali tiksliai pasakyti. Bet gerai, kad kaklelis uždaras
Aš pvz dabar su likusiu ilgiu ~ 1cm ir atsivėrimu 3 cm vaikštau ir vis veikla pati neužsikuria. Kitos jau su sąremiais ir 2cm jau važiuoja į ligoninę 🤷♀️
Passion fruit parašė:
Gulėti visą laiką nereikia, bet nekilnoti daiktu, nepervargti, daugiau ilsėtis ir nusiteikti pozityviai. Vaikas jau beveik pilnai išnešiotas 🥰
Jums tai galbūt pirmas vaikelis? Pas mane takai jau "praminti" pirmasis gimė 34+4, nežinau, koks kaklelis buvo, nes viskas vyko netikėtai, tai ir netikrindavo to kaklelio... galbūt irgi trumpėjo... kai guliu ant kairio šono, niekas nevyksta, tai atrodo čia iki 40 sav galėčiau taip gulėti. Užtai jei atsistoju, gana dažnai kietėja... Jau nuo sausio 12 guliu, tai bijau, kaip reikės pagimdyti po tiek poilsio 🙈 ir vaikeliu po to rūpintis dar...
SweetLemon parašė:
Jums tai galbūt pirmas vaikelis? Pas mane takai jau "praminti"pirmasis gimė 34+4, nežinau, koks kaklelis buvo, nes viskas vyko netikėtai, tai ir netikrindavo to…
Antras nėštumas, pirmas 16+ pasibaigė nutekėjus vandenims, dar operacijų turėjusi ne vieną 🙂
Na jums jei pirmas vaikas gimė anksčiau tai tikrai ir antrą kart didesnė tikimybė 🙈
Jus magnio negeriat? Nes aš karts nuo karto gerdavau magnį, nes nuo labai anksti gimda tonuse būdavo ir lyg ir padejo 😅
Bet va dėl kaklelio visada sėkme pas ką papulsi, nes vienoms dažnai tikrina, o kitoms labai retai 🤷♀️
SweetLemon parašė:
Oho!!! 😳 Tai jūs vaikštote ar gulite?
Gydytojai rekomendavo daugiau ilsėtis ir nepersitempti, bet aš visko prisiskaičius gulėjau nuo 33 iki 36 savaitės. suėjus 36 savaitėm normaliai gyvenu, stipriai nesitausoju, ir apsitvarkau, ir išeinu pasivaikščioti. kaip ir aukščiau narė rašė, labai individualu čia tikriausiai ir tas kaklelio trumpėjimas nuo nėštumo vidurio (kas man ir buvo) dar ne nuosprendis 😊
Labai įkvėpia tos istorijos, pirmadienį bus lygiai 36 sav, jau kažkiek ramiau, na o nuo 37 sav tikriausiai visai drąsiai galėsiu gyventi pradėti, jei sulauksiu 🤗 Bet tikiu, kad ir sulauksiu, kaip matau, tikrai ne nuosprendis tie kaklelio pokyčiai 😊 ačiū, kad dalinatės 🌸☀️🤗
SweetLemon parašė:
Jums tai galbūt pirmas vaikelis? Pas mane takai jau "praminti"pirmasis gimė 34+4, nežinau, koks kaklelis buvo, nes viskas vyko netikėtai, tai ir netikrindavo to…
Nebutinai , kad takai praminti tai anksciau ir gimdysit, pirmas nestumas buvo sklndus pagimdziau 41 sav , su antru nestumo 21 sav prasivere kaklelis 1 cm bande apsiut visiskai gulimas rezimas 26 sav pagimdziau deja baigesi nelaimingai , trecias nestumas taip pat 21 sav pradejo trumpet kaklelis piltuvelio formos , bet dar uzdaras pagulde apsiuvo + progesteronas iki 34 sav, tausojanciu rezimu gyvenau iki 36 sav labai daug gulejau save saugojau ir ka 41 sav reikejo nuleist vandenis , nes pats gimdymas neprasidejo kaklelis 1,5 cm praviras 3-4 cm minkstas 🙂 tik nuleidus vandenis prasidejo veikla 🙂 kiekvienas nestumas labai individualus ir sutrumpejas kaklelis dar ne nuosprendis 🙂 svarbu save pasaugot ,nieko nekilnot ,daugiau ilsetis, klausytis savo kuno🙂🎈