Gal taip gal ne parašė:
Hm, gal vaistinėje dėl visa ko paklauskit, ar čia viskas gerai, ar taip būna nuo šitų vaistų?
Kai ziema geriau antibus tai irgi taip buvo, baigiau gerti ir normalizavosi. Aisku, visai nefaina ir dar 14 dienu
Gal taip gal ne parašė:
Hm, gal vaistinėje dėl visa ko paklauskit, ar čia viskas gerai, ar taip būna nuo šitų vaistų?
Kai ziema geriau antibus tai irgi taip buvo, baigiau gerti ir normalizavosi. Aisku, visai nefaina ir dar 14 dienu
Sveiki, mano klausimas toms, kurios išsinaikinote h pylori bakteriją ir tada pradėjo kilti rūgštys. Man rūgštys per daug nesijaučia, kai skrandis normalios būklės, bet jei kažko susidirgina, tada daug labiau kyla rūgštys nei iki tol, kol turėjau h pylori, kas tikrai nervina. Ar jums kažką pasakė gydytojai dėl to rūgščių kilimo, ar jis su laiku turėtų kažkaip normalizuotis, ar toks ir liks?
Liku parašė:
Sveikos, kurso metu ar geret gerasias bakterijas? Siandien skambino daktare ir sake negerti.
Sveiki, aš gydymo kurso metu negėriau, bet tuo metu stengiausi vartoti daugiau gerųjų bakterijų turinčių produktų, tokių kaip kefyras, jogurtas ir pan. Gerąsias bakterijas gėriau jau pabaigusi antibiotikus.
Gal taip gal ne parašė:
Sveiki, aš gydymo kurso metu negėriau, bet tuo metu stengiausi vartoti daugiau gerųjų bakterijų turinčių produktų, tokių kaip kefyras, jogurtas ir pan. Gerąsias bak…
Aciu
Gal taip gal ne parašė:
Sveiki, mano klausimas toms, kurios išsinaikinote h pylori bakteriją ir tada pradėjo kilti rūgštys. Man rūgštys per daug nesijaučia, kai skrandis normalios būklės, …
Greičiausiai liks.
Fighter parašė:
Greičiausiai liks.
O tai kokį gydymą Jums gydytojai siūlo? Kiek pamenu, Jums labai degindavo skrandį?
Aš neseniai tyriausi skrandį, tai h pylori neberado ir apskritai pasakė, kad skrandis ir stemplė gražūs, be jokių paraudimų. Bet kai atėjo biopsijos atsakymas, tai rodo nežymų gastritą. Kai gydytojas paskambins, žiūrėsiu, ką sakys, ar dar reikia kažkokio gydymo, ar ne. Šiaip man tos rūgštys nelabai kyla, bet jei daugiau dienų iš eilės pageriu kavos, tada skrandis susierzina ir kelias savaites jį graužia ir kyla rūgštys. Iki h pylori išnaikinimo jis irgi susierzindavo nuo kavos (manau, dėl atsiradusio gastrito), bet rūgštys taip nekildavo. Spėju, kad ir dabar blogai toleruoju kavą, nes biopsija rodo nežymų gastritą. Bandau kavos negerti, bet kartais neatsilaikau, nes pavargus daugiau niekas nesuteikia energijos, o ir šiaip labai mėgstu Galvoju, jei iki galo tas gastritas išgytų ir nebesierzintų skrandis nuo kavos, tada gal ir tos rūgštys man dings. Nes jei skrandis ramus, tada aš galiu išgerti ir vyno, ir šampano, ir pan., ir rūgštys nekyla arba pakyla labai minimaliai, kad man beveik netrukdo.
Gal taip gal ne parašė:
O tai kokį gydymą Jums gydytojai siūlo? Kiek pamenu, Jums labai degindavo skrandį?
Gyvenimo būdo keitimas. O aš jį maksimaliai jau pasikeitus. Rūkyti neberūkau, cukrus, kavos nebegeriu, dabar dar matchos atsisakysiu. Man liko atsisakyti tik pieno ir glitimo. Bet iš esmės man neranda priežasties kodėl man taip blogai. Aš jau ir pas psichiatre buvau. Psichiatre sako, kad su manimi viskas ok. O gerklė mano išgraužta visada, dega man ta stemplė 24/7 be perstojo jaučiu kaip man viskas teka. Va šnd vidurius dar ir paleido, vos neapsivėmiau.. dega juodai.. nu krč ir jau metai laiko taip
Fighter parašė:
Gyvenimo būdo keitimas. O aš jį maksimaliai jau pasikeitus. Rūkyti neberūkau, cukrus, kavos nebegeriu, dabar dar matchos atsisakysiu. Man liko atsisakyti tik pieno …
O Jums nenustatė skrandžio išvaržos? Neseniai delfi buvo straipsnis, kur gastroenterologas kalbėjo apie tai, kad jeigu žmogus valgo vien virtas kruopas, geria vien vandenį, niekad nebegali išgerti nei vyno, nei kavos, miega sėdėdamas dėl refliukso, tai čia nebėra normali gyvenimo kokybė ir tokiais atvejais jis siūlo operaciją. Pasak jo, jei skrandis nesandarus, gerai neužsidaro, tada jokie gyvenimo būdo pokyčiai nepadės, realiai net ir tos virtos kruopos. Bet jis sakė, kad prieš darant operaciją, reikia turėti aiškius tyrimų rezultatus, kad tikrai skrandis nesandarus.