MAŽULIUKAS parašė:
nu kazkaip dar nesu pirkus jogurto metu laiko galiojimo
o jei konservuotas maistas ilgai issilaiko tai nematau bedos
nes konservai visada ilgai issilaiko, jei kas nezinojote, vien del to, kad jie uzkonservuoti, o ne kad prideta velniai zino ko
nezinau ko cia stebetis tuo
be reikalo keliama panika del viso maisto...kad atsirado kauliukas tyreleje, tai cia gamintojo klaida, bet nereiskia, kad ta tyrele nuodas kazkoks perpildytas nitratais ar pan.
man idomu kodel tyrele blogas maistas skaitosi, o va misinukas tai jau geras ar ne
zodziu ziuriu kai kurie zmones maista skirsto pagal tai kas patinka, kas nepatinka ir tiek, mazdaug jei as nevartoju tai blogas maistas
o jei as vartoju, tai cia labai geras maistas
Labai su jumis sutinku.
Aš ir buvau priešiškai nusiteikus, kol rimčiau nepasidomėjau, kaip ir kas.
Pirktinės košės - tai realiai tie patys tik smulkiai sumalti grūdai su priedais (mišinukais, džiovintais vaisiais, uogomis ir pan., taip yra ir saldintų). Juk patys grikiai verda apie 20 min., grikių dribsniai - 3-5 min., o tai dar labiau susmulkintus, realiai užtenka užpilti vandeniu.
Tyrelės, laikosi ne dėl to, kad kažkas pridėta, o todėl, kad yra spec. technologija (mechaninė), kuri leidžia produktams ilgai išlikti, o ne dėlto, kad kažkas pridėta (beje, kalbu būten apie Marmaluzi firmą), o kitų tyrelių etiketes, kaip ir bet kurio kito produkto, siūlau paskaityti.
Čia panaši tema yra apie pieną iš miltelių
p.s. maniškis tyrelių nevalgo
o grįžtant prie temos, tai radus tokius radinius, būtina atkreipti visuomenės ir institucijų dėmesį, ką ir padarė ši mamytė
Šaunuolė
ir dar, mano konservuotos daržovės, uogos irgi išstovi metus ar pora
ir nieko nevalgomo nededu