2021.01.19 11:19 (prieš 1 mėn.)
ipgb parašė:
Labukas mamytes,
Gal kuri galetu padeti, zino kaip yra
man gimdymo terminas balandzio 17, kolkas…
Viskas kiek priklauso nuo žemės kurioje gyvenate ;) pas mus (SH) siuntimo į ligoninę neduoda, galima laisvai rinktis ir važiuoti kur nori. Patartina visgi prieš tai ligoninėje užsiregistruoti, kad nereikėtų popierių prasidėjus gimdymui pildyti (bet nežinau kaip tai karantino metu praktiškai veikia, pries praėjusį gimdymą pasiskambinus davė data kada ateiti susitvarkyti dokų+informavo kaip ten kas vyksta).
Dėl kalbos nepergyvenkit, aš pirmagimį irgi gimdziau angliškai
iš keturių akušerių, tik viena nekalbėjo angliškai, bet mokėjo lenkiškai/rusiškai (na bet man jau vokiškai tada buvo geriau
) gydytojai beveik 100proc kalba angliškai. Labai patarciau susirasti Hebamme, ji jums jau dabar padėtų susigaudyti visame kame. Pagooginkite "Hebamme" ir savo miestelio/rajono pavadinimą ir paskambinekite visoms, palikite žinutes angliškai - gal kas atsilieps ir jums padės
Man gimdyti čia patiko, priklauso gal nuo ligoninės, bet jų požiūris kiek labiau natūralistinis nei Lt
Pampersu ir įklotu sau imtis nereikia, drabužėlius kudikiui ligoninėje taip pat davė, tik vežimui namo reikėjo savų. Bet čia neduoda jokių chalatu ar pan gimdymui ;) Bent jau toje ligoninėje kur gimdziau.
Pasidomekite visais popierizmais po gimdymo, man po gimdymo ten buvo kosmosas, gerai kad vyras viską sutvarkė
bei nepamirškite paprašyti papildomo tarptautinio gimimo liudijimo kopijos (reikės Lt).