Gerdukas parašė:
Sveikos! 🌻
Sveika! Mano vyras Steuerberater ☺️
Gerdukas parašė:
Sveikos! 🌻
Sveika! Mano vyras Steuerberater ☺️
Sveikos mamos, norėjau paklaust gal žinot ar gali darželis užsidarinėt ir liepti tėvams nevest vaikų. Pirmadienį gavom e-mail, kad nevest vaikų. Ryt vėl nevest. Tris dienas dirbo šią savaitę. O po to mokėt reikia už visą mėnesį 🤨 jie parašo, kad Notbetreuung ir, kad vaikus gali atvesti tik tėvai kurie dirba. O kurie nedirba, turi likti vaikai namuose 🤨 aceit pandemija. Bet jei pandemija, tai turėtų būt visiems? Ne tik vaikams kurių tėvai nedirba 🤷♀️ man kažkaip nesuvokiama.. kažkokia diskriminacina 🤦♀️
katytes_mamyte parašė:
Sveikos mamos, norėjau paklaust gal žinot ar gali darželis užsidarinėt ir liepti tėvams nevest vaikų. Pirmadienį gavom e-mail, kad nevest vaikų. Ryt vėl nevest. Tri…
Pas mus taip buvo prieš kokius 2 mėnesius. Kad kelias dienas irgi negalėjo niekas vesti, o kelias dienas tik tie, kurie dirba. Bet dėl to, kad sirgo auklėtojos ir nebuvo kam dirbti. Bet tikrai galėtų už tas dienas atskaičiuoti, kad nereikėtų mokėti. 🤔
Pas mus jau taip buvo lapkritį, gruodį, sausį.. kažkaip per dažnai manyčiau 🤔 tai vaikai serga, tai auklėtojų nėra. Bet kodėl turi nukentėti tėvai ir vaikai? Gal darželis turėtų surast pavaduojančias auklėtojas? Kažkaip nesu girdėjus, kad Lietuvoj taip būtų daroma. "Nėra kam dirbti ir prašom nevest vaikų!" 🤨🧐
Aš turėjau pas daktarę eit ir vieną dieną nuvedžiau vaiką į darželį. Tai tokia kaip nusikaltėlė pasijutau.. 🙈 auklėtoja nepatenkinta žiūrėjo..
katytes_mamyte parašė:
Pas mus jau taip buvo lapkritį, gruodį, sausį.. kažkaip per dažnai manyčiau 🤔 tai vaikai serga, tai auklėtojų nėra. Bet kodėl turi nukentėti tėvai ir vaikai? Gal da…
Na aš jau anksčiau klausimą buvau iškėlus apie darželius. DE aš nesu jais labai sužavėta.Bet tokios pas juos taisyklės. Pas mus irgi yra buvę atvejų, kai teko nevesti ar buvo sutrumpintas darbo laikas dėl ligų, karantinų ir t.t. Dažniausiai jie nieko ten neatskaičiuoja. Bet pasiklauskit savo darželio. Kartais galima susitvarkyti ir atgauti pinigėlius, bet kaip visada biurokratija nemaža. O jei neklausi, jie nieko ir neaiškina. Bet bent pas mus darželiai subalansuoti šeimoms, kur vienas dirba, o vienas namie sėdi. Darbo laikai trumpi, vis kas nutinka, kad trūksta personalo arba vaikas paprasčiausiai serga 🤦♀️ Už vaiko sirgimą tai tikrai pinigų negražina, bent jau pas mus, nes laiko vietą tam vaikui. O jei dėl darželio kaltės negalėjot vesti vaiko į darželį tai klauskit savo darželio . Pas mus buvo ten lyg kažkokios formos su kuriomis į savivaldybę galėjai kreiptis ir prašyt, kad atskaičiuotų. Bet negaliu sakyt, kad viskas tik juoda. LT taip pat turi ko pasimokyti iš DE.
katytes_mamyte parašė:
Pas mus jau taip buvo lapkritį, gruodį, sausį.. kažkaip per dažnai manyčiau 🤔 tai vaikai serga, tai auklėtojų nėra. Bet kodėl turi nukentėti tėvai ir vaikai? Gal da…
Aš ir nesu Lietuvoj tokių dalykų girdėjusi. Dabar ir nedirbs darželis jau antra diena per mėnesį, nes bus Studientag.
Bet šiaip man patinka auklėtojos, todėl jos visa tai atperka. 🤗 bet vasarą vistiek kelsim sparnus iš Vokietijos į Lietuvą.
katytes_mamyte parašė:
Sveikos mamos, norėjau paklaust gal žinot ar gali darželis užsidarinėt ir liepti tėvams nevest vaikų. Pirmadienį gavom e-mail, kad nevest vaikų. Ryt vėl nevest. Tri…
Sveiki, taip gali. As dirbu darzelyje ir kartais buna tokios situacijos, kai daugiau nei puse darbuotoju serga, todel uzdaro grupes ir tik dirbantiems tevams suteikiama pagalba - daznai buna sutrumpintas laikas.
Problema ta, kad visoje Vokietijoje truksta darbuotoju, net ir tevai buna kaip pavaduojantys su papildomom sutartim kvieciami dirbti, bet butinai turi buti nors vienad "Erzieher" grupeje, kitu atveju tai yra nrimsnoma del vaiku saugumo.
O del mokejimo tai negaliu pakomentuoti. Jeigu neklystu mokama uz kalendorinius metus, tad del tokiu extriniu situaciju reiktu pasidometi.
mama2021 parašė:
Aš ir nesu Lietuvoj tokių dalykų girdėjusi. Dabar ir nedirbs darželis jau antra diena per mėnesį, nes bus Studientag.
Studirntag - laisva tik vaikams. Ta 1-2d buna kazkokie kursai aukletojoms ir tenka visa duena nuo 8 iki 16-17val sedeti ir mokintis - kelti kvalifikacija, susipazinti su kazkokiomis svietimo naujovemis ir pan.
Sveikos, mamytės! Esu visiškai naujai kepama mama Vokietijoje (Bavarijoj)... nėštumui bėgant, norisi pradėt pirkinėti būtiniausius daiktus, tokius, kaip lovelė, vežimėlis.. vyras išgirdo pletkus, kad galima pirktis, rinkti kasos kvitus ir vėliau tuos pinigėlius atgausime🤔 aš buvau radusi internete informaciją, kad gimus vaikui, gaunama vienkartinė išmoka, kuri siekia 8000e 🤯 galbūt kuri nors iš Jūsų esate susidūrusios ir žinote, tai kaip čia yra ištikrųjų?🙈
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai