avietuke parašė:
Jis įeis į vertinimus VPA , neįeina tik į NGA
Supratau! Ačiū! O jau esant NGA mano atveju birželio 3 d. nuo to laikotarpio nebūtina ar būtina teikti SAV pranešimus nors ir bus gaunamos pajamos iš individualios veiklos?
avietuke parašė:
Jis įeis į vertinimus VPA , neįeina tik į NGA
Supratau! Ačiū! O jau esant NGA mano atveju birželio 3 d. nuo to laikotarpio nebūtina ar būtina teikti SAV pranešimus nors ir bus gaunamos pajamos iš individualios veiklos?
Freja123 parašė:
Sveikos! Nuoširdus Ačiū merginos už atsakymus, tikrai kartais sunku man susigaudyti🙈 Pateikiau SAV už balandį sudėjus visų 4 mėnesių imokas t.y. Sausis, vasaris, ko…
Bijau nusišnekėti, nes nesu labai įsigilinus, bet esu kažką skaičiusi apie tai, kad paskutinis mėnuo prieš išeinant į NGA turi būti su pateiktu SAV pranešimu, nes yra nepaskyrę išmokų kitaip. Bet gal kažkas keitėsi arba gal ne taip supratau situaciją. Bet kokiu atveju siūlau pateikti, ir dėl to kad į VPA įsiskaičiuoja, ir šiaip kad tikrai ramu būtų. Ir kol esat NGA jei gaunat pajamas iš IVP irgi teikit SAV pranešimus, išmoką pasikelsit, nes į VPA apskaičiavimo laikotarpį dalis NGA įeina.
Petelnė parašė:
Bijau nusišnekėti, nes nesu labai įsigilinus, bet esu kažką skaičiusi apie tai, kad paskutinis mėnuo prieš išeinant į NGA turi būti su pateiktu SAV pranešimu, nes y…
Nepaskyrę išmokų jei nėra stažo, ir jei jis apsiskaičiuoja ir būna pakankamas po deklaracijos išmoka yra paskiriama.
avietuke parašė:
Nepaskyrę išmokų jei nėra stažo, ir jei jis apsiskaičiuoja ir būna pakankamas po deklaracijos išmoka yra paskiriama.
Nu ne, va informacija iš sodros puslapio:
Pagal tai, ką čia rašo, suprantu, kad dirbant tik pagal IVP ir paskutinį mėnesį prieš prasidedant NGA nepateikus SAV, išmoka nėra skiriama. Būtent apie šitą ir kalbėjau.
Gal kitąmet po deklaracijos už metus ir yra perskaičiuojama ir paskiriama, bet kas nori metus laukti NGA išmokos?
Petelnė parašė:
Nu ne, va informacija iš sodros puslapio:
Tai jei Jūs norite išmokos iš karto tai visi Mokesčiai ir turi būti sumokėti, kad nekiltų klausimas ir laukimas metų laiko. Tai Jums bet kuriuo atveju visus mėnesius reikia teikti ir mokėti mokesčius nes kitaip gausite, kad išmoka nepriklauso ir perskaičiuos viską po deklaracijos. Mėnesiai už NGA taip pat turi būti apmokėti nes jie įeina į VPA išmoką.
Jei nesusimokate mokesčių iki išeinant į NGA ir paskui VPA išmoka Jums bus paskaičiuota/perskaičiuota tik po deklaracijos.
Labas, dabar deklaruojant iškilo klausimas, aš realiai veiklą vykdau du mėn per metus, bet jos neuždarinėju, visada visus mėnesius, kuriuos nedirbdavau žymėdavau 0, ir tik tuos kada dirbdavau parašydavau pajamas, tai nuo jų ir susimokėdavau, o dabar esu VPA praktiškai juo praėjusių metų sausio, tai aš skaitausi drausta ir irgi tik nuo pajamų reiks susimokėt, nes pateikus tiek ir priskaičiuota, ar geriau pakoreguot mėnesiais, kad netektų susimokėt.
lau.ra parašė:
Labas, dabar deklaruojant iškilo klausimas, aš realiai veiklą vykdau du mėn per metus, bet jos neuždarinėju, visada visus mėnesius, kuriuos nedirbdavau žymėdavau 0,…
Susimokėti mokesčius nuo gautų pajamų reikės bet kokiu atveju.
Petelnė parašė:
Susimokėti mokesčius nuo gautų pajamų reikės bet kokiu atveju.
Na bet man nuo gautų pajamų suma gaunasi mažesnė, nei jei skaičiuočiau12 mėnesių nuo MMA. Tai ar nebus paskui skola?
lau.ra parašė:
Na bet man nuo gautų pajamų suma gaunasi mažesnė, nei jei skaičiuočiau12 mėnesių nuo MMA. Tai ar nebus paskui skola?
Tai ji ir turi būti mažesnė. Nes kai yra draustumas mokate nuo pajamų o ne nuo MMA
Sveiki,
klausimas🤯
Esu su pirmu vaiku VPA.
Darbe pasiemiau 3metus.
Dabar vaikui 1.8 , ir suzinojau dabar kad laukiuos antro( 4savaites) .
Sodroi pasake kad jei pasigimdysiu antra vaika, kol pirmam sukaks 3metai , tai gausiu tas pacias ismokas kaip ir su pirmuoji vaiku.
Situacija tokia, kad as dabar esant VPA , atsidariau individualia veikla, taciau kol kas dar tik pradejau ir jokiu IV pajamu as negaunu.
Kliasimas, jei as deklaruosiu IV pajams 0 , ar man nieko nepasikeis, kai gims antras vaikas?