2020.08.30 17:22 (prieš 6 mėn.)
zosyte-Vilnius parašė:
O naminis pom padažas, tai pomidorai ir druska, aliejus? Ar turite gal išbandyta?
Va šitas geras
https://antmedineslenteles.com/2018/08/22/pomidoru-padazas/
O aš šiemet pirmą kart konservavau. Imdavau visad iš mamos, nes mes tikrai dažnai naudojam sriuboms, padažams, juolab kad ir sudėtis puiki🙂
Plius darbo labai minimaliai.
Pasiruoši pomidorus: įpjauni, dedi į karštą vandenį suskaičiuoji iki 10, dedi į šaltą vandenį, trauki po vieną, nulupi odelę, perpjauni, jei dideli, išimi šerdį.
Tai čia yra didžiausias darbas, bet greit įveikiamas 😅
Tada sudedi pomidorus į puodą, dedi druskos ir jei noro yra cukraus, bet nebūtina.
1l pomidorų 1a.š nenubrauktas druskos ir 1a.š nubrauktas cukraus.
Iš maišai, palieki bent porai valandų pastovėti.
Praėjus porai valandų, užvirti, pavirti 5min ir supilstyti į stiklainius.