2024.06.13 16:21 (prieš 1 m.)
Brekcija parašė:
Kaip darote citrininę vštieną?
krūtinėlę supjausčiau plokštesniais didesniais gabalėliais, paprieskoniavau apelsininiais pipirais (santa maria), persiladu ir džiovintais bazilikais. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus dedu kambario temperatūros vištieną, po minutės sumažinu kaitrumą iki mažo, spaudžiu česnaką, tada iš abiejų pusių apkepu kol iškepa, svarbu neperkepti. Iškepus išjungiu kaitlentę ir iš karto į keptuvę tarkuoju citrinos žievelę. Turi patekti tik ta geltona dalis, ne balta. Čia parduotuvėje svarbu gerą citriną išsirinkti, grublėtą, ne plona žieve
amalfio citrina idealu, bet sunku jas gaut. Mangų mangas parduoda, bet ten rezervuok, važiuok atsiimti ir t.t., nepatogu.
s
rožine parašė:
Prie vištienos ten cukinija?
kaip ten paruošta?
taip, nedidelės cukinijos plonai supjaustytos ir greit pakeptos keptuvėje ant prieskoninio aliejaus. Aliejus purškiamas iš Lidl, jei gerai pamenu prancūzų savaitėje jie būna